Best of Homár

Best of Homár

A kutya mint hibás árucikk

2016. augusztus 25. - atpijkamo

jaratszervezo [12:57:10] első?

Darth Revan [12:58:27] nem a torzskonyv a garancia az egeszseges kutyara, hanem az, hogy keverek kutya es nem belterjes szaporulat reven jott a vilagra.

Bruszli [13:02:10] Őrizze a házat oszt jóvan. A kutyakiállítás meg = állatkínzás.

The Crazy One 3om [13:02:47] nálunk 3 fajta kutya vn, semmi több. Farkas, vadász és patkányzó

Attila F [13:04:24] Bár úton-útfélen kiírják, valójában a "pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el"-elve soha nem is létezett.

Manyecs [13:20:36] De akkor hamis a törzskönyve. Onnantól kezdve már nem fogyvéd hanem rendőrségi ügy. Szerintem. Kábé..


Yobbágy Fery [13:26:14] Az ilyenekkel két dolgot lehet csinálni. Az egyik büntetendő (nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozása, esetleg maradandóan), ezért azt nem javasolnám, pláne hogy sose tudhatni, neki kik a barátai.
A másik meg hogy névvel, címmel terjeszteni kell mindenhol, hogy csaló. Ha jogi útra tereli, akkor ott a kutya bizonyítéknak, hogy nem rágalmazásról van szó.

A pénzt mindenesetre jó eséllyel elbukta az illető, mert gondolom semmilyen papír nincs a tranzakcióról.

Amúgy meg a keverékek között is sok az aranyos/értelmes/kiváló házőrző (kinek mi kell) kutya, azokat még el se akarják lopni, de jó eséllyel egészségesebbek, mint a pedigrés, túltenyésztett állatok.

sáros_tehén [13:27:11] Kicsit azt érzem, hogy Zsófia a konkurenciával szeretne valamit kezdeni, mert nem tettszik neki némely szaporító tevékenysége.

Manyecs [13:27:37] Gyerekek. Őszintén. Minek törzskönyvezett kutya pl. a szomszéd 90 éves néninek-unokája vette hogy ne legyen magányos, a rohadék:(..- 250.000 huf volt..meg egyáltalán azon kívül hogy díjakat nyersz vele és kiállításokra lyársz milyen indíttatásból vesznek ilyent??Ugyanúgy nevelni kell/ene/ ..; az állatmenhelyek meg túlzsúfoltak :( 17 évet élt a fullkeverék kutyánk és betegségben halt meg nem végelgyengülésben /R.I.P. Lujza/ :)

Manyecs [13:38:38] @sáros_tehén: mindig volt egy olyan érzésem -fiú havanese kutyám van, találtam az utcán..,- hogy a kutyakozmetikus bepároztatja sutyiban a kutyámat mivel nagyon tetszett neki-nála voltak a tenyészkutyái is, 6 nm-en tengődtek ott..- gyönyörű az állása, a pofija /a kutyámnak/ és kétszer olyan nagy! kb mint a szokásos havanese :D dupla szőrrel:) --- mindig gyanús volt hogy úgy jön haza a kutya mintha kupiból jönne meg! Még össze is veszett velem múltkor miért jövök túl korán érte. hámondom csezdmeg. :D

Manyecs [13:44:49] @sáros_tehén: ..de tényleg basszus, az utóbbi pár évben nyert kb.20 oklevelet, előtte meg semmi nem volt a falon!! :D Most hogy így írom mély döbbenet lesz úrrá rajtam. Olyan furák voltak mindig..és a kutyának is roppant jó kedve volt folyton a hátán hempergett és nagyon megelégedett feje volt :DD..!

bneder78 [13:54:16] Kedves posztolo, ha gyereked lesz és nem ugy fog kinézni, ahogy azt elvártad visszanyomod magadba? Mert kb ennyit ér a posztod is...

Hóhér az utolsó barátod [14:11:23] @Yobbágy Fery: egyes jogászok szerint akkor is rágalmazás, ha egyébként igaz :/

Hóhér az utolsó barátod [14:14:14] @bneder78: látszik, mennyire buta vagy. Az, hogy a kutya fajtiszta, törzskönyves, biztosíték rá, hogy a fajtájához képest egészséges. Hangsúlyozom: a fajtájához képest!
Nagyjából lehet sejteni, hogy milyen lesz ha felnő (nem 100%-ban nevelés kérdése a vérmérséklet, a mozgásigény stb. stb. stb)
Szóval rengeteg dologra ad némi biztosítékot egy valódi törzskönyv.
Egy hamisítottal már más a helyzet és nem csak az okirathamisítás miatt.

Terézágyú [14:15:56] "Természetesen, vannak ismérvei az átverésnek, gyanúsan olcsó a kiskutya, nincs törzskönyv"

Ha nincs törzskönyv, az nem fajtatiszta. Merthogy egy kutya a törzskönyvtől fajtatiszta. Ilyen egyszerű.

(Nekünk is mindig keverékeink voltak...)

Thule [14:23:31] Azért kell(ene) a fajtatiszta kutya, mert ez a szabály. A kennel felel meg a szabályoknak. Minden kennelen kívül végzett szaporítói tevékenység illegális. Ha valakinek nincs pénze a törzskönyves kutyára, akkor ne vegyen. Semmilyet. Kész passz. Ez dettó ugyanaz, mint a rohadt hitelek TV-re meg ilyenekre. Nem tudja kifizetni egyben a 150 ezret a TV-re, akkor megveszi hitelre. Ahelyett, hogy belátná, oké erre nincs pénzem akkor nem veszem meg. Lehet spórolni és össze lehet szedni a törzskönyves kutyára a pénzt. Igen, a 80 éves maminak is. NEM AZÉRT veszel törzskönyves kutyát, hogy kiállításra vidd. Nem kell odavinni. Azért veszel olyan kutyát, mert ez a szabály a tenyésztésre és mert a szaporítás illegális. Ha a buta emberek százai belátnák végre, hogy 20 ezer Ft-ért kutya nincs, akkor megszűnne a szaporítás, nem lenne annyi beteg és korcs állat, nem kellene milliókat költeni a menhelyeknek a kutyák mentésére és gyógyítására. De ugye mindenkinek az olcsó 'sz*r' kell, mert az 'csak' egy kutya, majd veszünk másikat....... Ilyen mentalitással nem csoda, hogy itt tartunk.

Terézágyú [14:25:43] @Thule:
Mekkora baromságokat beszélsz... :((((((((((((((

sáros_tehén [14:29:41] @Thule: Akkor a te elméleted szerint egy fehér ember csak fehérrel alapíthat családot. Egy néger csak négerrel.. egy sárga csak sárgával.. egy cigány csak cigánnyal..stb stb

Te egy korlátolt BAROM vagy!

Kimoderálva: sáros_tehén [14:29:41] @Thule: Akkor a te elméleted szerint egy fehér ember csak fehérrel alapíthat családot. Egy néger csak négerrel.. egy sárga csak sárgával.. egy cigány csak cigánnyal..stb stb

Te egy korlátolt BAROM vagy!


Darth Revan [14:30:09] @Thule:
a kutya nem attol kutya, hogy papirja van rola :)

Manyecs [14:30:30] @Thule: Te, mondták már, hogy nagyjából minden fajtatiszta kutya keveredéssel jött létre, párszáz évvel ezelőtt? Tökre kevered a szezont a fazonnal. Ráadásul. Egy 90 éves maminak vazze veszel egy kutyát szerinted mit csinál vele??? leviszi, pórázon.., -2 km/h-val megy és jókat odasóz a félkilós kutyának a bottal:(( Általában nem a kutyák a hülyék a tenyésztéstől hanem a gazdák.

Thule [14:31:40] @Terézágyú: Biztos, hogy nem beszélek baromságokat, járj utána. Ti itt tudom, mindenhez értetek és olyan okosak vagytok... de fogalmatok sincs a kutyatenyésztésről, el nem tudjátok képzelni egy kenneles fedeztetés milyen munka, milyen orvosi vizsgálatok előzik meg. Ezért fogalmatok sincs a szaporítók okozta kárról. Amíg ez a reakció, hogy én beszélek baromságokat, addig sajnos virágzik a szaporítói illegális biznisz. Gratulálok neked (is), támogasd a pénzeddel őket továbbra is.

Manyecs [14:33:34] @sáros_tehén: :D ne viccelj én az olimpián tökre meghasonlottam amikor az örmény-magyar birkózást néztem, nem tudtam kinek drukkoljak!!! /mint " szexi vegyesvágott"../ :D !
ON /OFF/@Thule: sajnos az ilyenolyan telepeken a kiskutyák meg sem élik a felnőttkort, látsz fajtiszta kutyát is a menhelyeken azokkal mi a helyzet, hmm? :)

Hóhér az utolsó barátod [14:34:32] @Thule: pedig van egy olyanom, hogy de, baromságot beszélsz. Tiltja a törvény, hogy Józsi bácsi pincsije és Juli néni komondorja keféljenek egy jót, ha tudnak? Valami linket plíz!
(a szaporítók egy más téma, annak a poszthoz van köze, ehhez kevés)

Terézágyú [14:34:33] @Thule:
Ja, hogy neked ez az egész egy biznisz, és dühös vagy arra aki szerinted kiveszi a zsebedből a pénzt azzal, hogy engedte a kutyáját "illegálisan" közösülni egy másik kutyával!!!! :))))))

Megnyugtatlak: én soha nem adtam pénzt kutyáért, soha nem érdekelt a fajtatisztaság.
Úgyhogy fedeztess nyugodtan. vagy fedezzél te is :)

Thule [14:37:05] Ha úgy gondoljátok hogy szerintetek az 'bűn', ha pl. egy ma vásárolt német juhász kölyök kutyának a vérvonala 100 évre visszavezethető, és az apja-anyja, az ő apjuk-anyjuk is regisztrált, fajtatiszta német juhász, akiknek a szülei nem hordoznak örökletes betegségeket (mert szűrtek), akkor nem tudok mit kezdeni veletek. Ha szerintetek az a jó, ha egy akármilyen kutya örökletes betegséget hordoz és ezt a szaporító mindenféle óvintézkedés nélkül, a pusztán saját haszna reményében ellenőrzés nélkül továbbviszi 6-7 kiskutyára, akik 5 éven belül mind kihozzák magukon a betegséget, akkor komoly baj van a fejetekben. Ezzel nem tudok mit kezdeni, ha nem értitek, miért fontos az orvosi szűrés és miért fontos az egész kenneles munka. Azzt sem tudjátok hogy néz ki egy kennel belülről, vagy milyen munka folyik ott minden nap....... fogalmatok sincs semmiről de osztjátok az észt és én vagyok a barom.

Manyecs [14:39:45] @Thule: kutyát nem venni kell, szerezni! :D
Beszéljünk inkább az illegális kutyaviadalokról, annak több értelme van. :(

The Crazy One 3om [14:40:23] akurva, illegális ha a basznak a kutyák? És ha nem fáj?

bneder78 [14:43:32] @Hóhér az utolsó barátod:
Hat pedig nekem a mostani elott nem volt soha törzskönyvezett kutyám es több baja van, mint akinek nem volt, szóval épp, hogy semmit nem ér a torzskonyved, mennyire egészséges vagy nem...

Yobbágy Fery [14:44:18] @Thule: Nem érted, tök másról beszélsz, mint a többiek.

Thule [14:44:46] @Hóhér az utolsó barátod: Én a szaporításról beszélek. Arról, hogy van XY Józsi, aki szándékosan, előre kitervelten fedezteti a kutyáját azért, hogy a kölyköket pár 10 ezer Ft-ért a saját haszna reményében eladja, betegségekkel együtt, gondatlanul. Tele van a net ilyenekkel. Az, hogy egy faluban két házban a szomszéd kutyák összeakadnak és lesz belőle valamennyi kölyök, ez sajnálatos dolog de alapvetűen nem bűn. Körültekintő eljárás az lenne, hogy a hobbikutyák ivartalanításra kerüljenek, akkor nem lesz 'baleset', nem lesznek hordóba fojtott kiskutyák és ingyen elvihető csak szabaduljunk meg tőle 'feleslegek'.
Én elhiszem, hogy sok embernek nincs 'igénye' a törzskönyves kutyára mert azt hiszik hogy az kiállításra meg ilyenekre való. Ez nem igaz, ez a téveszme a fejekben. A törzskönyves kutya ad egy lehetőséget erre valóban, de nem ez a cél, hanem az állattartás iránti felelősség. Az lenne a jó, ha az emberek nem érnék be a pénzre utazó illegális szaporítók által produkált genetikailag beteg kutyákkal, hanem megértenék a tenyésztés és a kennelek értelmét.
Nem, nem vagyok tenyésztő, sem szaporító, más módon vagyok érintett a témában.

Tehetséges ugandai buzi [14:46:27] Ezt a kérdést miért nem a zugügyvéd.blogon tette fel a poszt toló?

Terézágyú [14:48:09] @Thule:
"Az lenne a jó, ha az emberek nem érnék be a pénzre utazó illegális szaporítók által produkált genetikailag beteg kutyákkal"

Milyen jogon teszel egyenlőségjelet az "illegális" szaporítás és a "genetikailag beteg" kutyák között???????????? Ki vagy te, hogy ki mered jelenteni, így látatlanban, hogy egy kutya genetikailag beteg?????

"Nem, nem vagyok tenyésztő, sem szaporító, más módon vagyok érintett a témában. "

Ja, te is egy kutya vagy, akit éppen most fedeztetnek. Akkor megértem.

Yobbágy Fery [14:48:58] @Thule: Ja, csak sznob vagy.
Azt tudtad, hogy a mai fajták kivétel nélkül fajtanemesítéssel és keresztezésekkel alakultak ki?

Manyecs [14:49:38] @The Crazy One 3om: ha kennelben vagy, akkor oké.:D@Thule: jó de miért baj az ha menhelyi kutyát veszek ÉS nem szaporítom /természetesen/ nálam ott kezdődik a kutya. Ez miért igénytelenség???? Mindenki tudja hogy sokkal masszívabbak a keverék kutyák..
hu.original-k9.de/julius-k9-hirek/1640-a-tenyesztes-buktatoi

Hóhér az utolsó barátod [14:49:41] @Thule: nekem ez nem jött le. Úgy tűnt, általában a kölök khm... előállításról szövegelsz. :)

Manyecs [14:51:56] @Yobbágy Fery: ezt írtam én is neki feljebb..@Thule: én tökre értem de akkor miért csak a XIX.században kezdték el tervszerűen ! tenyészteni őket..??? Régen azért volt az angol parasztnak -1600-as évek- pici kutyája mert törvény!! írta elő hogy nem lehet nagyobb../nyilván okkal!/ patkányfogásra használták.. azért mert szabály mi van mögötte?..

Hóhér az utolsó barátod [14:52:53] @bneder78: a fajtiszta kutyáknak megvannak a maguk bajai, egy szóval sem mondtam, hogy ne lennének. Pl. nagyon szerettem volna boxert, de a többségük viszonylag fiatalon kimúlik daganatos betegségben, amennyire tudom. De ha törzskönyves a kutya és megbízható helyről van, akkor erről lehet tudni.
Ha hamis a törzskönyv, akkor végképp lutri.
A keverék meg külön kategória. Párom szüleinél az előző kutya egy törzskönyv nélküli németjuhász volt, 10+ évet élt. Utána egy menhelyi keverék, ha jól számolom, nyolc évet sem élt. :(

Manyecs [14:53:14] @Terézágyú: amúgy meg ha kihal egy fajta az kihalásra van ítéltetve én az evolúcióra bíznám eddig olyan jól működött. Max. veszek egy kondát.

Manyecs [14:55:34] Hogy Magyarországon mikor állították ki az első ebtörzskönyvet, ma már senki sem tudhatja pontosan. Az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején már megvolt az igény az általában Angliából importált vadászkutyák származásának igazolására, bár igaz, ezek az ebek csak egy maroknyi kutyatartóhoz jutottak el. "
kutya.hu/Cikk.aspx?id=4626

szekertabor [14:57:15] @Thule:
Egyrészt igazat adok neked, a fajtanemesítés és tenyésztés fontos és hasznos dolog, a szakmai szempontokat nélkülöző szaporítás pedig felelőtlen és illegális.

Másrészt ha egy törzskönyvezett fajtatiszta német juhászt megfelelő orvosi vizsgálatok után pároztatunk egy ugyancsak fajtatiszta labradorral, az lehet, hogy törzskönyvezhetetlen, ám makkegészséges szaporulatot eredményez.

Végül pedig a nem városban, házban vagy pórázon tartott haszonkutyák (pl. juhászkutyák, házőrzők, szánhúzó kutyák :)) esetében a spontán szaporodás nehezen elkerülhető.

pisda [15:00:01] De mi lesz a nem magyar őshonos ebfajtákkal, mivel 2016. 09. 16-tól csak az őshonos magyar ebfajták kaphatnak az állattenyésztési törvény szerinti törzskönyvet.

Manyecs [15:00:51] @szekertabor: a miénk keverék volt:)) ! kotorék és vmi malamut-szerű.. kiásta a kerti budit a telken és télen húzta a szánkót!! :D

testnedv [15:02:23] jogos, de a poszter nagyon ráérő

sáros_tehén [15:06:45] @Terézágyú:
"Ja, te is egy kutya vagy, akit éppen most fedeztetnek. Akkor megértem."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Én megadom a hét kommentje díjat!

Putyur [15:07:24] @Thule:

"... Az, hogy ... a szomszéd kutyák összeakadnak ... ez sajnálatos dolog ..."

Szerintem ezt probald meg elmagyarazni a kutyaknak. Kurv@ra seggbe fognak rugni. :-D

Thule [15:08:14] @szekertabor: Ebben egyetértünk. Én mondjuk a magam részéről nem kedvelem a különböző mára kialakult fajok összekeverését de ez egyéni probléma, tudom, hogy ilyen megtörténik és ellenőrzött körülmények között nincs vele semmi gond. Ennélfogva a mai kialakult 'divatkutyákat' sem tudom hova tenni. Pl a csivava fajtagazdája Mexikó (ezt sokan nem tudják), a kutyának több mint 100 éves története van de Európába érkezvén kereszteszték más fajtákkal. Hagyták volna inkább úgy 'nyersen' :) Össze sem hasonlítható ugyanakkor pl magyar vizslával, akinek a története közelít lassan az 1000 évhez. Korrekt, esetleges példával alátámasztott érveknek nagyon örülök, ez az értelmes beszélgetés :) Nem pedig a 'barom vagy'.
Egyébként én a poszthoz szóltam hozzá, mert az pontosan a szaporítókról szól és úgy gondolom a kommentekben a posztoz kell(ene) hozzászólni.

mechanikus körte [15:15:18] @Thule: mondd, ha már annyira garancia a törzskönyv, a diszpláziára hajlamos kölykökkel mit csinálnak a tenyésztők? Agyonütik? Elaltatják? Vagy 10-12 hetesen ugyanúgy eladják őket, úgyis csak a gazdinál fognak lebetegedni?
Mielőtt hülyeségeket írsz: tudom, melyek a diszpláziára leginkább hajlamos fajták (jellemzően a legnépszerűbbek, túltenyésztettek), azt is, milyen idős korban végzik a kutyáknál a szűrést. Továbbra is mered állítani, hogy a törzskönyv abszolút garancia arra, hogy a vásárolt állat mentes lesz mindenféle örökletes betegségtől?

Thule [15:15:22] @Terézágyú: Szerintem vegyél vissza az arcodból, senki sem szólt hozzád ebben a stílusban, úgyhogy ha nekem írsz akkor ezt kulturáltan tedd. A személyeskedést pedig fejezd be, mert könnyen feljelentés fogja követni.
Az egy dolog, hogy te azt hiszed magadról, hogy képben vagy a témában de ha halvány fogalmad is lenne arról, hogy Magyarországon hány beteg kutya van, akik súlyos, örökletes betegségekkel születnek és ezt tovább is adják, és emiatt hány diszpláziás, belső szervi elégtelenséggel rendelkező, látássérült, vagy netán vak kutya kénytelen az életét leélni nyomorúságos körülmények között, akkor nem nekem magyaráznál és nem engem sértegetnél, hanem belátnád, hogy az illegális szaporítást ki kell irtani.

Ki tudod számolni, hogy egy 2 éves, ivarérett felnőtt kutya, aki hordoz magában egy vagy több örökletes betegséget, élete során egy szaporító keze alatt hány tucatnyi kiskutyának adja át ugyanezt? Te engednéd egy AIDS-es embernek, hogy másokat is megfertőzve éljen szexuális életet és szaporodjon? Igen? Akkor gratulálok a színvonalhoz amit képviselsz, mindennek a legalja.

Thule [15:18:53] @mechanikus körte: soha nem állítottam, hogy a törzskönyv abszolút garancia rá. Csupán egy jobb garancia, mint a szaporított nagy semmi. A DP szűrést nem 8 hetes kölykökön csinálják, ezt Terézágyún kívül szerintem mindenki tudja. Garancia semmire nincs, de mondjuk ha a DP esélye 30% helyett csak 5%, azért az nagyságrendekkel jobb arány, nem? Természetesen a tenyésztőtől vásárolt kutyák esetében is előfordulnak betegségek, mert az orvostudományban 100% garancis semmire nincs, ezt mind tudjuk. Csak épp nem mindegy, hogy 100 kutyából hánynál lesz probléma. A kárt minimalizálni pedig nem bűn, hanem erény.

sáros_tehén [15:19:51] @Thule: Kérlek válaszolj!
Szerinted fehér ember csak fehérrel, néger csak négerrel csinálhat gyereket?

Thule [15:26:44] @pisda: Ez nem teljesen így van. Az állam beleokoskodott valamibe (nem magyar őshonos fajták) aminek nem sok értelme volt, rájött és most kivonul mögüle). Ahogy a beleavatkozásnak sem, úgy a kilépésnek sem lesz semmilyen lényegi hatása a törzskönyv kiadásokra. Egy dobermann ugyanúgy kaphat ezután is törzskönyvet, ahogy eddig. Gáz lenne ha nem így lenne.

Thule [15:28:49] @sáros_tehén: Természetesen nem, de ennek semmi köze a poszthoz. Az emberek és az állatok nem összehasonlíthatóak. Nem is erről beszéltem, hanem a szaporításról (az állatokéról).

atpijkamo116 [15:29:20] @Thule: Ne haragudj, ha azt hiszed bántanak, csak viccelnek veled. Ha nem tudsz rajta nevetni, hagyd figyelmenkívül!

Védd meg az igazadat, ne hagyd magad eltéríteni! Azt vedd figyelembe, hogy két malomban őröltök. te arról beszélsz, hogy a fajtiszta kutyák genetikailag "kitenyésztett" öröklődő betegséegi ellen mit kell cisnálni, a többiek arról, hogy keverék kutyáknál eleve nem nagyon vannak ilyenek.

Itt kevés a sznob, inkább korcsok gazdáival, szimpatizánsaikkal találkozol, eleve hátrányból indulsz. Azért ne add fel!

sáros_tehén [15:31:52] @Thule: Tehát akkor az emberek kedvükre keveredhetnek, de a kutyák nem?

Ne haragudj ki KI A FASZOMNAK KÉPZELED MAGAD hogy ezt szabályozni akarod??

beste [15:33:38] @Yobbágy Fery:
annyit tennék hozzá, hogy nem biztos, hogy a keverékek egészségesebbek lesznek, mivel a családfa nem ismert (esetleg gondosan titkolt). Ha Isten tudja hanyadik generációs, vagy "családon belül" született kölyökről van szó, ott még kiemeltebb az egészségügyi kockázat.

beste [15:37:27] @Manyecs: én sem kértem el a kutyám törzskönyvét (cserébe ellenőriztem mind az anyuka, mind az apuka kilétét), mert nem arra kell. Családtagnak kellett, igen, olyan fajtára vágytunk, megkaptuk. Amire kell, ahhoz nem kell törzskönyv. Viszont ivartalaníttattam, (a pasiknak tudom, most minimum könnybe lábad a szeme), mert se tenyészteni nem akarom, másnak kölyköt csinálni meg nem akarnám.

Thule [15:40:45] @sáros_tehén: Minek jársz ide amúgy kommentelni? Van értelme az életednek úgy egyáltalán? Olyan frusztráltnak tűnsz :) Két olyan dolgot próbálsz összemosni aminek zéró azaz nulla köze van egymáshoz. Szerintem az a szó, hogy 'kutya' sem jut el az agyad feldolgozó központjába. Azt sem tudod mi az.

Thule [15:44:02] @atpijkamo116: a korábban feletted és most alattad beírt kiamagasló minőségű jelzőket én nem nevezném viccnek. Kikerült egy poszt, amiben pont arról van szó, hogy a szaporítók tevékenysége milyen káros. Erre az ember összekerül két ilyen félkegyelmű 'intelligens' kommentjével. Nem lehet normális hangnemben, a másikat tiszteletben tartva kommunikálni? Rögtön anyázni kell, itt ez a divat? Ha igen, akkor az egész kommentelést ki kell kapcsolni, semmi szükség ilyen alja színvonalat iderakni :/

beste [15:44:11] @Terézágyú: pedig van benne igazság. Bár szerintem az embertársainkat kéne megnevelni, hogy ne legyen annyi kóbor kutya...
Főleg a felelős állattartásra, hogy tudják az emberek, hogy egy kutyával mit vállalnak be.

Néhány évvel ezelőtt találtunk egy fajtatiszta csodás ebet, aki megszökött otthonról. Befogadtuk, feltápláltuk, majd mi kerestük meg a "gazdáját", aki egy lépést sem tett annak érdekében, hogy megtalálja a kutyáját. (aki egyébként csontsovány volt). A gazda megmutatta az oltási könyvét - hát azonnal szóltam a helyi állatorvosnak, hogy azonnal pótolja az elmaradt oltásokat. Az 5 éves kutya utoljára a tenyésztőtől kapta meg az oltásokat kölyökkorában. (tehát érvényes veszettség ellenije se volt)
Így minek kutya - akár törzskönyvvel, akár anélkül???

Szóval embertársainkat kéne gondolkodásra befogni...

Kimoderálva: sáros_tehén [15:45:25] @Thule: Takarodjál anyádba kisköcsög.. ne itt próbáld a hülyeséged eladni. Senki nem vevő a baromságodra.

atpijkamo116 [15:52:19] @Thule: "nem nevezném viccnek"

Oké! Ignoráld!

Én tudom, hogy nem gonoszságból írják. Szókaratéban ne próbálj felülkerekedni. Hideg fejjel fókuszálj a saját üzenetedre!

beste [15:54:06] @mechanikus körte:
nem gondolom, hogy ilyet állított, inkább azt gondolom, hogy ha beteg kölyköt veszel, akkor vissza lehet menni a tenyésztőhöz reklamálni. Több tenyésztő is garanciát vállal a kölykökre, tehát ha mégis hibás az egyed, akkor az orvosi költségek (ami a csillagos égig mehet) azt bevállalja a tenyésztő. Általában szerződéssel és törzskönyvvel erősítik meg az adás-vételt (már a gondosabbja) - kvázi a törzskönyv a biztosíték arra, hogy megfelelő állapotú kutyát veszel. .
(És mivel a kölykök orvosilag szűrten, oltottan, általában prémium tápon tartottak, na ezért drágák a jobb tenyésztésekből származó állatok.)

pisda [16:01:45] @Thule: De ki fogja kiadni a törzskönyvet a nem magyar fajtákra?

beste [16:02:45] @pisda: valahol ez szabályozva van, régebben utánaolvastam, megpróbálom neked előkeresni.

FDToth [16:10:41] ez hülyeség, a gyerekedre sem mondod azt h pl. ez korcs lett, nem kell, és követlesz jótállásba dolgokat. Így született, ez van, szeretni kell. uyganez a kutya. nem 100%-osat kaptál, hanem 80-85%-os, attól még élőlény és a tiéd. most komolyan egy állatott vissza tudna adni vki pár hónap után? és csere másra? vagy levásáorlod? :D

mechanikus körte [16:11:08] @beste: tisztában vagyok vele, miért drágák az ellenőrzött, fajtiszta kutyák ( bár olyannal még nem találkoztam, hogy a tenyésztő kifizette volna pl. a diszpláziás kutya orvosi költségeit.:-)) Egyáltalán nem áll szándékomban védeni a csaló szaporítókat, sőt, de azért ne essünk már át a ló túloldalára, és ne írogasson senki ilyen butaságokat, hogy mire "garancia" a törzskönyv.
A túltenyésztés (genetikai belterjesség) egyébként növeli bizonyos betegségek kockázatát (a kutyáknál is), de a csalók nyilván nem tudományos célzattal végzik a keresztezéseket.:-)

The Crazy One 3om [16:21:49] szegény szüleim, mikor kiderült rólam, hogy nem vagyok komplett. Ha akkor kivisznek a Taigetoszra, ma nem kellene ekkora marhaságokat olvasnom....

Mt 5,3

ghck [16:22:23] Aki törzskönyvet akar, azt vegyen! Aki kutyát, az meg azt! Valahogy nem jutna eszembe a kínain vásárolt adidosszal kapcsolatban reklamálni, hogy nem fajtiszta... :/

beste [16:27:16] @mechanikus körte: így van, ahogy írtad, a csalók a pénzre utaznak és szarnak bele a következményekbe...

beste [16:44:27] @FDToth:
sajnos nem - nagyon sok ember inkább "leadja" egy menhelyre... vagy kidobja az út szélén... vagy agyonüti...

Tehetséges ugandai buzi [16:55:06] @The Crazy One 3om: Komp akart lenni, de nem komp lett?

:-D

Amúgy a Taigetosz szakközépiskola végzős osztályának bizonyítványosztása délután négykor lesz, az oroszlánok arénájában.

Manyecs [16:55:41] @The Crazy One 3om: :D Az én szuper nagyonéletképes/nagyonIGÉNYES/tökéletes stb. fajtatiszta kutyám épp most dugta a nagypárnát fél lábbal a hosszabbítóban. :DD

Manyecs [16:59:13] @ghck: like!! .. Amíg a Homár szlogenje hogy 'Írd meg ami kiakasztott/beakasztott.." tuti ömlenek az ilyen "posztok" . de minek? Erre már releválni sem lehet:D....! ON@beste: nincs azzal baj ha valaki pont olyat szeretne stb..de én ezeket a félmillás kutyákat tényleg nem értem már :) ..

Manyecs [17:02:30] @FDToth: nakérem, én keverék /neveztek már korcsnak is régen, igen, aszitte vicces../ bementem egy vizsgaeredményért ami ofkorz nem volt kiírva, ahogy ígérték!!:O behatoltam a portással a zaulába, ott átolvastattam vele a kiírást:P de neeem, ezért behatoltam az első nyitott ajtón ott feltörték az adatbázist :P:DDD /"ne akarja tudni honnan tudom.." :DD:O../ eredmény ohne, onnan átfáradtam a három lelkes fiatalemberrel az igazgatóhoz, előásattam egy kockás füzetet.....amiben végre a hőn áhított osztályzatot megtekinthettem /nem volt könnyű/ még majdnem ki is téptem a kezéből. Szerintem életképtelen vagyok.:P ON :D

The Crazy One 3om [17:04:58] @Manyecs: garanciális még?

beste [17:05:40] @Manyecs:
Azt én sem!
Volt egy gyerekkorom óta akart fajta, aztán, amikor már végső elgyengülésben 18 éves korában el kellett engedni az út széléről befogadott kutyánkat, akkor végre én dönthettem arról, hogy milyen kutyám lesz.
(az öreg kutya nem tűrt meg más kutyát maga mellett, azért nem lehetett kettő. Azt meg nem akartam, hogy az öreg kutya emiatt szenvedjen, inkább én döntöttem úgy, hogy kivárjuk...)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 [17:38:27] @The Crazy One 3om: és a kis 3.14nanyaló? az smafu?

enrico palazzo [17:43:08] Nálam ez az egész fajtiszta kérdés annyira kivágja a biztosítékot. Kb. egy bizonyos osztrák származású bajszos faszt juttat eszembe, mert ez a sok degenerált, akinek a "tisztaság" számít hagyja elaltattatni a szerencsétlen menhelyes kutyusokat. Ez bizony kutya holokauszt és ezt egyáltalán nem viccnek szántam.

Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft [17:56:46] Ki a tököm ad ki 100-200 ezer Forintot egy nyavalyás kutyára?

Advanced Flight [18:03:14] @sáros_tehén: mi van, Buksi, félsz, hogy a szomszéd Morzsit nem csinálhatod meg, pedig éppen tüzel? nyugi, egyelőre nincs ilyen szabály :-P

Advanced Flight [18:07:04] @Thule: atpijkamo megfogta a lényeget. Hiába van igazad és hiába írsz normális hangnemben, sajna az itteni törzskommentelő gárda 90 %-a az a legrosszabb fajta elvakult kutyabuzi, aki szerint bárkinek bármilyen fajta kutyát tartani bármilyen körülmények között alkotmányos alapjog, és képesek lennének a pitbull által széttépett gyerek temetésén odamenni a gyászoló szülőkhöz, hogy ugye tudják, hogy nem a kutya hibája.
Itt értelmes embernek nem terem babér....

É2I [18:11:04] @atpijkamo116: Ejnye Apti! Há' ide jön Ede te meg eteted? Pedig millen szép pedigréje van.
Megmán a jómodorot is megtanították neki. Bollywwodba sem megy gumicsimmába.De még a kennelbe se nem. Na.

Manyecs [18:15:06] @The Crazy One 3om: hat éve nálam állomásozik!! nagyon okos:idegeneket nem simizhetik, pitizik első perctől szerintem az akkor itt állomásozó orosz cirkusztól szökhetett mert folyton produkálja magát..beszéltünk hozzá oroszul is!:) mostanában az "anya" szót /az én vagyok/ "mondja" néha "nyanya" ilyen tökcuki mély hangja van és ugat mint a rosseb:))@Thule: azért hadd mondjam el hamár így rögtön lehúztál mindenkit-bár te a poszthoz szóltál hozzá- én annak idején marha sokat lobbiztam az Illatos úti kutyákért, az ottani állatorvos blogja Goldenblog-díjas is lett!! voltál már valaha is egyetlen menhelyen láttad már ezeket a szerencsétleneket????? Velük mi lesz..??? Ők "persze" nem kellenek senkinek mert nem olyan a feje/színe/szőre...a feketéket általában kevésbé fogadják örökbe pedig szerintem a legszebbek..@enrico palazzo: bennem is ez motoszkált első perctől fogva..! Tele a város elhagyott/kirakott szerencsétlen állatokkal:((( az enyémről asse tudtuk milyen fajta olyan elhanyagolt volt de azóta követ mint az árnyék szó szerint a kocsik alól szedtem ki /engem is elütöttek majdnem többször!!!.../ Szentendrei-út környéke. Még közlekedési infó is volt két adón mert küldtem sms-t baromi balesetveszélyes volt ...hófehér színe mentette meg állítom.:( ON ..

The Crazy One 3om [18:15:08] @Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: nem vagyok oda értük. Nekem macskám volt, kilenc és félkilós tökéletes atléta. A lakótelepen rettegtek tőle ezek a kutyafélék...

Manyecs [18:20:31] @Advanced Flight: a pitbull pont valamelyik agyatlan tenyésztő kreációja.

Hóhér az utolsó barátod [18:43:31] @Manyecs: pitbull... három kutyahaver pitbull. Egy negyedik is valami olyasféle... Ebből kettőnek (háromnak) még nem is láttam a gazdáját. Ellenben pl a yorkik mindenáron meg akarnak enni.

The Good Boy ! [18:53:40] Thule és az összes tenyésztő vs. szaporító vita élharcosának!

Most vettünk egy hónapja kutyát. Mint kiderült, egy köcsögök vagyunk, mert nem törzskönyvvel. Viszont tenyésztőtől vettük, aki számlát adott, garanciát vállal a "termékre" stb. Láttuk a szülőket, meg a körülményeket. Ő is látta, kinek adja, tudja jó helyre kerül (igen, a kutya szempontjából talán túlzottan is jó helyre:D. Mivel mi nem kínozzuk a kutyát kiállításokkal (meg se időnk, se energiánk ilyenekre, így nekünk tökéletesen megfelelt a törzskönyv hiánya). De mi vettük a fáradtságot, és az előhozatalt követően elvittük egy elég komoly szakemberhez (igen, nem minden állatorvos jó szakember, sok csak a pénzért csinálja, sokszor utálattal a négylábuak felé /név és cím a szerkesztőségben). nekünk tökéletesen megfelel a nemesi papírok nélkül is, pedig neki is van nemesi neve, csak nincs lepapirozva.
Az előző kutyát ugyanilyen módon vettük (egy akkor nagyon népszerű fajta volt, a túltenyésztés következtében millió potenciális betegségforrással). Na ott annyiból figyelmetlenek voltunk, hogy nem kellő hangsúllyal kezeltük a tenyésztő azon mondatát: "...Csak ez az egy csöppség maradt a kennelből, egy ember mindig elviszi az összes kölyköt, most ezt az egyet itt hagyta..."
Sajnos a kis drága 3,5 éves korában szinte egyik percről a másikra lebénult ami miatt pár héttel később a gondos és szakszerű kezelések ellenére is el kellett altatni. Gondolom, az "ember" aki mindig elvitte az egész tenyészetet, most kiszúrt valamit... Hát ennyit a tenyésztésről. Van ilyen is, bár gondolom, ez csak a nagyon kicsi kivétel lehet.
És itt én is visszakanyarodnék arra, amit már más is érintett: Mit csinál a tenyésztő azokkal az egyedekkel, amelyeknél születés után derül ki, hogy valami genetikai hibája, betegsége van? Gondolom, agyon nem üti (legalább is remélem), meg nem tartja? Akkor hol vannak ezek a példányok? mert azért egy komoly tenyésztőnek, több szukával biztos van éves szinten 20-30 egyed, ott pedig belecsúszik 1-2 ilyen minimum!
A másik része: Aki vesz 1-2 kutyáról fajtagyőztes papírokat és azokkal árulja a szaporitmányát, vagy mint írtam a tenyésztőtől egyben felvásárolva a kölyköket diszkont áron) viszont felső kategóriás áron kínálva, amit sokan pont a kiugró ár, meg a fénymásolt Cacid meg egyéb díjnyertes papírokat látva boldogan csengetik a pénzt. Kutyatartás terén tapasztalatlan, nagy vonalakban sznob jellemzőket felvonultató ismerősöm így vett kutyát a legdrágábban hirdetett "tenyésztőtől". És csodálkozik, hogy "nem azt kapta, ami a rajzon szerepel".
Van sok probléma ebben a témában, de ez akkor sem ennyire fekete vagy fehér, mint amit itt sokan gondolnak.
Még annyit: Előző kutyánk megvétele előtt menhelyről akartunk kutyát hozni. Szerencsére pont beesett hozzájuk egy fajtatiszta egyed (pont olyan, amit amúgy is venni akartunk volna). Menhelyen azt a tájékoztatást adták, hogy megtalálásakor ! hetesen enyhe bőrbetegsége volt de ők kigyógyították, semmi baja, következménye nincs ennek a betegségnek. Erre kb. ötször rákérdeztem, majd kifizettem egy csomó pénzt a menhelynek, hogy elhozhassam (megmentsem). Pár hét múlva elkezdett hullani a szőre, irány az állatorvos, aki elmondta, hogy a kutya a fajtájára nagyon jellemző, súlyos bőrbetegsége van, amiből soha nem fog kigyógyulni, és a betegség is csak tünetmentesithető, soha el nem múlik. Meg persze 3 naponta fürdetni egy elég komoly vegyszerben, fél évig rendszeres állatorvosi kezeléssor.
Felhívtam a menhelyet, hogy akkor most mi van, mert erre se időnk, se kapacitásunk, meg kisgyerek mellett nem túl jó opcióként, sajnos nem tudjuk így vállalni. A menhely első mondata: "pénzt vissza nem adunk". Később kiderült, hogy egy 4 kisgyerekes, panelban élő családra sózták rá "a nem beteg kutyát". Amiről nekünk papírunk volt, hogy gyógyíthatatlan, csak szinten tartható.
Ettől függetlenül, ahogy eddig, úgy azóta is kutyamenhely kapja az adónk 1 %-t, csak nem "ezek".

jeva72 [19:28:00] :) megszivtad? megerdemled ...

Thomas Dantes [19:28:47] Tegyük tisztába.
(fajtatiszta és nem fajtiszta.)
Nem az a lényeg, hogy csak fajtatiszták legyenek. Az sem, hogy hogy pároztathatom össze a kan és szuka kutyámat.

Arról van szó, vannak a szaporítók, akik kutyagyárként, pénzért, beteg kutyákat gyártanak. Ezek bűnözők, csalók, pénzt csalnak ki emberektől és kutyák tömegét teszik tönkre.
Ezzel van a gond.

Thomas Dantes [19:32:09] @Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Az aki egy egészséges, minden oltást, vitamint megkapott fajta tiszta kutyát szeretne. Ennyi pénz egyébként nem sok érte, és ennyi pénzért a tenyésztőnek nem sok haszna van rajta, ugyanis aki nem szaporító, csak néhány alkalommal fialtat egy kutyát, a tartás költségei meg nagyon magasak.

Dani23 [19:52:28] @The Good Boy !: "Mit csinál a tenyésztő azokkal az egyedekkel, amelyeknél születés után derül ki, hogy valami genetikai hibája, betegsége van?"

Mégis mit csinálna? Eladja ugyanúgy, mint a "rohadt, undorító, köcsög, csaló" szaporító, csak a törzskönyv miatt háromszor annyiért. Ők is pénzből élnek ez a sok baromság amit összehordanak csak mézesmadzag. Ha csak a fele igaz lenne annak ahogy beállítják magukat akkor nem tudnának megélni... Semmivel sem jobbak, csak a marketingjükben.
Anyósoméknak pont egy ilyen kutyájuk van. Törzskönyvezettet vettek direkt, hogy ne legyen semmi baja, szerződés meg anyám kínja, látogatási kötelezettség. Érdekes, hogy azóta sem élt ezzel a becsületes tenyésztő mióta megtudta, hogy többet költenek a kutya kajájára és gyógyszerére, mint magukra...

Thomas Dantes [19:55:57] @Dani23: Nem. A szaporító és tenyésztő között nem a törzskönyv léte a különbség, hanem a hozzáállás.
A tenyésztő ha tud betegségről genetikai hibáról, a kölyköket eleve csak ivartalanítva adja tovább, olcsóbban. A vérvonalat, amiből hibás kölykök lettek, se szaporítja tovább.

Az hogy te normális tenyésztővel még nem találkoztál a te bajod . Attól még nem mindenki ilyen.

Józsi, a migráns köcsög [20:05:11] @sáros_tehén: a szaporítókat helyben lőném fejbe ha tehetném.

Dani23 [20:18:17] @Thomas Dantes: Hát ez az ivartalanítás téma sem sikerült neki. Ezek szerint tenyésztő és temyésztő közt is van különbség. Jó persze... Biztos van olyan aki így áll hozzá. De aki meg akar belőle élni az nem, mert különben nem tud belőle megélni. 2-3 kityát elhiszem, hogy lehet szeretni meg babuagatni. De amikor meg akar élni belőle az e,ber, az két-háromal nem fog menni, maximum van 2-3 kiállításra járó és ott van a többi 20 futószalagos...

Thomas Dantes [20:30:30] @Dani23: Igen, mégegyszer: nem minden tenyésztő egyforma. Akinek a pénz számít az csak szaporító, kutyagyáros. Akkor is ha törzskönyvet ad, meg versenyeket nyert kutyái vannak.

Dani23 [20:37:40] @Thomas Dantes: És akkor mi alapján választod ki a "jó helyet"? Kicsit vicces... Na jó, nem kicsit, nagyon. Konkrétan ugyanazt mondod mint én, mert hány véleményed szerinti tenyésztő létezhet? 10-20? Hamar kihalna a kutyaállomány, ha csak ők csinálhatnák...

enrico palazzo [21:24:39] @Advanced Flight: Gyönyörű csúsztatás!

atpijkamo116 [21:28:19] @É2I: :)) Nem kell minden trollt elpusztítani. Lehet nevelgetni, ember is válhat belőle.

Na jó, ezt széttéphetitek.

atpijkamo116 [21:41:01] @Advanced Flight: Rám ne hivatkozz, nem ezt mondtam. Én csak megpróbáltam a trollt békíteni. Megdolgozott azért, amit kapott.

atpijkamo116 [21:42:18] @The Crazy One 3om: "macskám volt, kilenc és félkilós tökéletes atléta. A lakótelepen rettegtek tőle ezek a kutyafélék... "

:)) Gartulálok!

Jöhet pár történet a macskáról!

The Crazy One 3om [22:07:12] @atpijkamo116: Szotyi volt a neve. Vittük kiheréltetni, mert kezdett szerelmes lenni és egyre inkább harapott. Az orvost csak négyszer. Fintorgott is, hogy "Eddig fordítva volt, én rágtam a szotyolát. Ha éhesebb lenne, simán megenné az őzet a ketrecben."

Kérlek, olyan, hogy macskakaja, semmit, soha. Esélytelen. Selyemsonka, tonhal, pisztráng. Vásár volt, vittem neki hekket. Az ötvenöt dekásat maga behúzta. Másfél napig aludt utána.

Anyám telefonál, hogy egér van a nyárikonyhában. Rohantunk, kinyitom a hordozót, mire a zsebemből kiszedtem a telefonom és elinditottam a videót, az már el is pusztította az egeret. Persze, hozzá sem ért a döghöz, jobban érdekelte őt a koipontyok a kistóban. A legnagyobbqt úgy kiszedte, hogy csak az egyik tappancsa lett vizes.

The Crazy One 3om [22:08:33] Szerencsés vagyok, hogy néhány évig szolgáltattam :)

API bőrtok kartszmentes eladó [22:14:01] @Hóhér az utolsó barátod: amekkora pofad van ugy altalaban, olyan hulye vagy: minden kutya fajtiszta, attol kutya. A fajtatisztasag mar egy masik kerdes. Ilyet nem ildomos elirni/roviditeni, nagyon nem.

atpijkamo116 [22:18:11] @The Crazy One 3om: :)) Köszi, jók voltak!

The Crazy One 3om [22:21:34] @API bőrtok kartszmentes eladó: és a kutyánmajom? Az nem fajtiszta..

egy másik répatorta [23:16:55] Akkor most nem leszek népszerű egyes tenyésztő körökben.
1, a, Az hogy egy kutya szép és szépen áll meg, meg tűri hogy mossák fésüljék nem érdem. Szerencse. Pont az a kategória mint a gyerekszépségverseny. Izlésficam, üzlet, és egyéb pszichés zavar. A "szép" kutya egykategória a falloszhosszabbító autóval.
b, a "munka" kutya (vakvezető, kereső, vadász, örző-védő, agility, stb) az érdem mert a gazdi megdolgozik érte és van értelmes elfoglaltsága úgy az ebnek mint agazdájának. Ez ér is valamit, pénzben kifejezhető.
2, Ha nem lenne 1A pont akkor nem fújnának a "szaporítókra" a "tenyésztők" mert nem lenne értelme szaporítani hiszen nem lenne irreális értéke egy állatnak ami csak szép. Saját maguknak termelik ki a kiállítási kutyatenyésztők a szaporítókat. Boldoguljanak is vele, meccseljenek egymással továbbra is.
3, Az aki erős és gyors felindulásból (gyereknek, magának, csajomnak, stb) vesz "szép kutyát" és utána meggondolja magát, majd kiteszi vagy láncon tartja, az egy senkiházi görény. (bocs az egy kedves állat, de jobb szót nem találtam rá) . Nem kell mindenkinek kutyát tartani, sőt jobb lenne ha sokan nem tennék.
4, Aki házikedvencet szeretne először is a fajtamentőknél, majd a sintértelepeken kezdje. Egyrészt kezelve vannak, oltva, ivartalanítva, másrészt tudják hogy milyen az az állat. Sokkal nagyobb biztonsággal kap ismert állapotú kutyát mint törzskönyveset, vagy szaporítottat. Mellesleg ha tényleg állatbarát és nem csak 1 hétre kell akkor sokkal többet segít a világon.
5, Még mielőtt belefogna valaki kutyavásárlásba vagy beszerzésbe bárhonnan is, írja le magának hogy tudomásul veszem hogy legalább 15 évre van egy 3 éves gyerek szintjén levő társam, aki után felszedem a kakát, naponta kétszer elviszem sétálni vagy épp dolgozni vele, és tudásom szerint a legjobb gondját viselem, ha beteg költök rá, ápolom mint ha egy közeli hozzátartozóm lenne. Egy hétig nézze, ragassza ki a hűtőre, és ha tényleg komolyan gondolja akkor vágjon bele.

atpijkamo116 [23:27:28] @Thomas Dantes: "fajtatiszta és nem fajtiszta."

Igazad van. De a köznyelvben inkább fajtisztának mondjuk.

atpijkamo116 [23:35:09] @egy másik répatorta: +

Hóhér az utolsó barátod [23:50:34] @API bőrtok kartszmentes eladó: hát igen, te már csak értesz hozzá kutyulikám... :D
(ekkora seggfej, mint te, hogy tanult meg lélegezni?)

Kaflin [06:18:01] @sáros_tehén: tiédre sem...

Kaflin [06:32:20] @The Good Boy !: felelős tenyésztő szerződésben vállal garanciát egyes örökletes, de kölyökkorban még nem kimutatható betegségek felbukkanása esetén a kártalanítás mértékére és módjára. A szerződés arra is kitér(het), ha a gazda nem szeretné megtartani a beteg kutyát, a tenyésztő visszaveszi. A hangsúly a "felelős" - ön van. Sajnos ők a kisebbség, de léteznek.

Dani23 [07:02:17] @egy másik répatorta: Pontosan.

"Még mielőtt belefogna valaki kutyavásárlásba vagy beszerzésbe bárhonnan is, írja le magának hogy tudomásul veszem hogy legalább 15 évre van egy 3 éves gyerek szintjén levő társam, aki után felszedem a kakát, naponta kétszer elviszem sétálni vagy épp dolgozni vele, és tudásom szerint a legjobb gondját viselem, ha beteg költök rá, ápolom mint ha egy közeli hozzátartozóm lenne. "

És itt a lényeg a tenyesztő - szaporító vitában. Ha igaz az a sok dolog, amit itt fönt meg mindenhol híresztelnek magukról a tenyésztők, akkor nekik ez egésznapos elfoglaltság kell, hogy legyen nekik. Akkor pedig ebből kell fentartani magukat, az életszinvonalukat (ház, kennel, autó, hazai/külföldi kiállítások). Egy kutya után, ha igaz az a sok minden, akkor marad kb. 30.000 forintjuk. Öt kiskutyával számolva 150.000 forint van félévre. Hány kutya kell ahhoz, hogy fenntarsák saját magukat... Azt mennyiséget pedig már nem lehet úgy szeretni, ahogy beállítják, hogy ők mennyire szeretik őket. Az ott kőkeményen futószalag, ugyanolyan szaporítók, mint azok akikre köpnek.
Ismerek ilyet is, olyat is. Csak a dumájukban van különbség, meg abban, hogy a szaporítonak nincs két olyan kutyája, akit két hetente hordoz mindenféle kiállításokra és "kínozza" őket előtte 3 napig folyamatosan, ahelyett, hogy a 20 társával játszana az udvaron.

The Crazy One 3om [07:11:34] M.K.O.

Terézágyú [08:02:46] @Kaflin:
"felelős tenyésztő szerződésben vállal garanciát egyes örökletes, de kölyökkorban még nem kimutatható betegségek felbukkanása esetén a kártalanítás mértékére és módjára. A szerződés arra is kitér(het), ha a gazda nem szeretné megtartani a beteg kutyát, a tenyésztő visszaveszi."

:))))
Na ez tökéletes megfogalmazása annak, hogy ezek a hííííres tenyésztők, meg a hű, de tudatos "csak fajtatiszta kutya a kutya"-vásárlók mennyire, 1000%-ig ÁRUCIKKnek tartják a kutyát!!!! :)))))))))))))

Már várom az olyan leveleket a homáron, hogy "kérem szépen én panasztot szeretnák tenni, mert a fajta tiszta kutyám farka nem 45 fokos szögben áll, hanem csak negyven!!!! Ez fel háborító!!!! Minden szakkönyv szerint a 45 fokos szög a normállis!!! Kártalanítást szeretnák!"

API bőrtok kartszmentes eladó [08:13:06] @Hóhér az utolsó barátod: ostoba vagy.

Ujposzt. Dolgozz te fos.

egy másik répatorta [08:15:24] @Kaflin: "felelős tenyésztő szerződésben vállal garanciát egyes örökletes, de kölyökkorban még nem kimutatható betegségek felbukkanása esetén a kártalanítás mértékére és módjára. A szerződés arra is kitér(het), ha a gazda nem szeretné megtartani a beteg kutyát, a tenyésztő visszaveszi. A hangsúly a "felelős" - ön van. Sajnos ők a kisebbség, de léteznek. "

Ezzel több baj van.:
-Ha mi emberek szaporodunk, elvárjuk-e a társunktól hogy genetikailag kifogástalan felmenői legyenek, ha igen akkor miért nem írunk szerződést. És ha nem jön össze mert a nagyi és a dédi is teszem azt örökletes betegségekben szenvedett, vajon mint apa, anya köteles vagyok-e visszavenni a gyereket ? Mert ugye élőlény, élőlény egyre megy. Vagy a kutya mégis tárgy, mégis árú egészen addig amíg a pénzt valaki ki nem fizeti és át nem veszi ?
- Ok legyen , csináljon hasznot a tenyésztő olyan genetikailag "ideális" eben ami különleges feladatot lát el, (vakvezető , kereső , stb) de akkor is vegye vissza ha elvárható tréning és képzés ellenére a kutya "nem hozza" a genetikailag kiválónak feltüntetett képességeit. Az ha megvakul lesántul, stb, az magától értetődően garanciális probléma.
- Nomármost mondjuk legyen egy két év múlva bekövetkező probléma. Én simán a tenyésztő nyakába varrnám az összes orvosi költséget és a család szomorúságáért felszámított kártérítést. Mert ha garancia van akkor garancia van, neeeem ?

Tetszik-e érteni hogy a garancia az árú, és nem élőlény vonatkozásában használható ?

API bőrtok kartszmentes eladó [08:20:40] Hat igen, e kommenthalomban is megmutatkozik az hungariarn-ungarn, bamulatosan alacsony ebtartasi kultura, sokan nem is ertik, hiszen a gyereket sem adjuk vissza, ha a Monik-ah showban kisult, hogy 2-bol 2-ttoo nem a mienk (nem a fenet nem). Ugorjunk, ez a tema e nemzet sejtlemezei kozt ugy sem lesz jobb. Az Ujposzt remenysege legyen mindannyiunkkal. Hilda sajnos fejbelotte magat egy disznok xamara hasznalatos fejszogbelovovel es mar nem jon tobbet - de ne izguljunk!

The Crazy One 3om [08:23:33] @API bőrtok kartszmentes eladó: észrevetted, múltkor kértek rá tiltást? Azt hittem a kardodba dőltél...

Manyecs [08:29:51] @Hóhér az utolsó barátod: :) az oké, de a szomszéd gyökérnek mentett pitbullja volt régen, azt konkrétan kutyaviadalokról mentették..:( túl sok a pitbull-staffordshire keverék mostanában aggasztó. Jó, tudom, az egyik nem minősül harci kutyának. Tököm.

The Good Boy ! [08:30:44] @Dani23: "...Hány kutya kell ahhoz, hogy fenntartsák saját magukat... "

akitől most mi vettük a kutyát, és tenyésztő, (akár) törzskönyvvel, szerződéssel, számlával, garanciával, meg royal canin puszipajtás "együtt működéssel", mindenféle kutyakiállításos plecsnivel, nos neki 5 kan és 15 szuka tartozik a tenyészetbe.

Azért a szaporító és tenyésztő között elég keskeny a határ, itt is akkora mennyiségről beszélünk, ami már kérdéseket vethet fel. szóval én is úgy vagyok vele, hogy irritál, amikor a tenyésztők folyamatos boszorkány üldözést folytatnak a szaporítók ellen, mert sokszor ők sem szentek. Van a cégér, sok plecsnis szülővel, meg horror áron kínált kutyával, aztán fő alatt egy jó részüket törzskönyv nélkül 40-50%-os áron, már már szaporítói árszinten adják el. "mert valamiből meg kell élni..." álszent bagázs a nagy része. tisztelet a kivételnek

Medgar [08:31:52] @Hóhér az utolsó barátod: pedig hasznos lenne egy ilyen törvény. Thule a bizonyíték rá.

Terézágyú [08:33:56] @The Good Boy !:
"neki 5 kan és 15 szuka tartozik a tenyészetbe"
Tenyészet?... KutyaGYÁR.

Manyecs [08:34:51] @Kaflin: azt meg hogy a rákba..? Visszaveszi? Betétdíjas?? Hülyék ezek??@Terézágyú:
lajk.startlap.hu/2016/03/21/nincs-ennel-menhelyre-visszavitt-kutyanal-szomorubb-allat/

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ [08:38:36] @Thule: "félkegyelmű 'intelligens'"
Nem érzed visszásnak, hogy feljelentéssel fenyegetsz személyeskedésért, majd előadsz egy ilyet? A mondandód többi részével nagyjából egyetértenék, de ez így nekem erős lett.

más: Észrevettétek, hogy az állatbarát embik milyen indulatokat tudnak elszabadítani? Meg tudnák ölni a másik embit, csak mert máshogy

A bejegyzés trackback címe:

https://bestofhomar.blog.hu/api/trackback/id/tr3611718809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása