Best of Homár

Best of Homár

HH levelezés

2015. október 02. - atpijkamo

 Mj.: A svéd szerverre vonatkozó adatok idejétmúltak, már rég leléptek a csalók. A honlapjuk viszont el van mentve az archive.org-on. A gugli találati listája sem csupán a két PR cikkből áll, hanem tele van csalásra való figyelmeztetésekkel.


 

Címzett: homarbox2014@gmail.com - Tuti befektetés 2015-06-11

Szia Hilda!
 

A módszer régi, de a konkrét csalás pár napos:

A múlt héten felhív egy nő egy japán befektetési cég nevében. Akcentussal beszéli az angolt, talán kínai. Leegyezteti az adataimat. Aztán ma felhív egy férfi, ő már tök jól beszél angolul, és nagyon jó a (rá)beszélőkéje. Hosszan dumál, én egy udvarias ember vagyok. Végül kiböki, tuti befektetési ajánlata van, megbízható cég, felívelő pályán, elnyert mostanában zsíros szerződéseket, Apple-nek is ő fog szállítani, stb. Utánaguglizok, az egész még hihető is lenne. Mondom, küldjön emailt, de csak szóban hajlandó infót adni. Egy hónap alatt 30% hozam, csak most, csak nekem, azonnal. Vészcsengő megszólal.

Wilson Bennett Associates, 2010 óta működnek, wilsonbennett.com a honlapjuk, regisztráljak, aztán küldi a konkrét teendőket. Na persze, amit akarsz.

Utánanézek. A cégnek egyetlenegy (japán) telefonszáma van, egy email címe. A honlapja korrekt, de nagyon vékony, és 2014 elején még nem üzemelt [1]. A gugli mindössze két találatot dob ki róluk, két PR cikket az elmúlt hétről [2]. Semmi mást. Fura. A honlapjuk egy szakadt svéd szerveren van, egy kétes hírű szolgáltatónál (Webexxpurts), sok SPAM szerver társaságában. Ugyanezen a szerveren van az interactive-trade.com honlapja [3]. (A két honlap főképét is láthatólag ugyanaz a grafikus készítette.) Na, erről már dől az infó, a második gugli találat: csalás [4].

Szóval a pasi meg a csaj ülnek egy szobában, és valami részvényesi listából hideghívásokat indítanak. Gondolom, ha átutalok nekik egy valag pénzt, azt látszólag befektetik, kimutatnak mindenféle hozamokat, különböző okokra hivatkozva küldjek még pénzt, meg még több pénzt, de kivenni már nem fog sikerülni.

Mi a tanulság?
- józan paraszti ész
- a gugli a barátod
- minél jobban akar valaki rávenni valamire, annál inkább ne csináld meg.

Üdv Atpij

[1] http://web.archive.org/web/20140102223105/http://wilsonbennett.com/
[2] http://www.google.com/search?q="Wilson+Bennett+Associates"+-site%3Awilsonbennett.com
[3] http://www.tcpiputils.com/browse/ip-address/37.203.214.56
[4] http://www.google.com/search?q=%22interactive-trade.com%22

 


 

Címzett: HH - Fw: Tuti befektetés 2015-10-02
 
Szia Hilda!
 
Júniusban küldtem az alábbi levelet. Választ nem kaptam, megszoktam, hogy minden sokadik beküldött sztorim jut ki csak a Homárra, nyilván erős a felhozatal. De amilyen gyatra posztok voltak az utóbbi időben, nagyon csodálkoztam. És ma délután kitettél egy Nigériai 419-est, ami már 100 évvel ezelőtt is ismert volt (spanyol fogoly volt akkor a neve), rájöttem, hogy semmit nem értek. Azt szertném kérdezni, hogy az én levelem milyen szempontból nem ütötte meg a Homár rendkívül magas sztenderdjét?
 
Üdv Atpij

Atpij Kamo <atpijkamo@...> írta:
Szia Hilda!

A módszer régi, de a konkrét csalás pár napos:
 
az előző levél idézve

 


 

Címzett: HH - Fw: Tuti befektetés 2015-11-25
 
az előző levél megismételve

  


 

 2014 Homar - Re: Fw: Tuti befektetés 2015-11-25

 Figyi, októberben számonkértél rajtam valamit, ami júniusban volt, ráadásul egy elég pikírt megjegyzéssel zártad.

Megmondom őszintén, inkább tűnt csesztetésnek, mint érdeklődésnek, ezért nem válaszoltam rá. De most megteszem, nem mintha azt gondolnám, hogy bármilyen válasz kielégítő lehet számodra vagy kötelességem lenne a szerkesztési elvekről beszémolni, de más levélíróknak is el szoktam mesélni, ha kérdik, szóval:
Rengeteg levél jön,  amik 3 csoportba kerülhetnek: kiemelt, normál és reszli. A posztokat elsősorban a kielemeltből válogatom, de nagyon sokszor kerülnek ki normál anyagok is. A te leveled is ebbe lett besorolva. 
Az, hogy mi kerül ki, nagyon sok mindentől függ. Lehet sokakat érintő vagy épphogy nagyon egyedi ügy, lehet visszatérő eset, ami épp emiatt fontos, de lehet aktuális ügy vagy olyan, ami kapcsolódik valamihez. Fontos, hogy mi volt a héten, és persze az is, hogy épp milyen a felhozatal. Nyáron pl kevesebb levél jött és én is mentem szabira, amikor 2 hétre előre dolgoztam, ilyenkor került ki olyan, ami normál munkarendben nem biztos, hogy belefért volna. Ennyi történt szerintem. Nyugodtan keresztrefeszíthetsz miatta.
csá
H.
 
 
HH
szerkesztő
Tékozló Homár

2015. november 25. 15:06 atpij kamo írta, <atpijkamo9@freemail.hu>:
 
az előző levél idézve

 


 

HH - Re: [blog.hu üzenet] Re: Fw: Tuti befektetés 2015-11-26

Az, hogy mi kerül ki, nagyon sok mindentől függ. Lehet sokakat érintő vagy épphogy nagyon egyedi ügy, lehet visszatérő eset, ami épp emiatt fontos, de lehet aktuális ügy vagy olyan, ami kapcsolódik valamihez. Fontos, hogy mi volt a héten, és persze az is, hogy épp milyen a felhozatal. 

ez az általános rész, tedd ki, ha gondolod. 
 
2015-11-25 17:09 GMT+01:00 atpijkamo <atpijkamo@...>:
Blog.hu Blog.hu értesítő levél
Szia Homár Hilda!

atpijkamo üzent neked a blog.hu adatlapodon:



Szia!

"számonkértél rajtam valamit"

Kérdeztem valamit.

"elég pikírt megjegyzéssel zártad"

Azt továbbra is fenntartom.

"Rengeteg levél jön"

Ahhoz képest nagyon szarokat teszel ki.

És továbbra se értem, a nigériai 419-est miért tetted ki.

http://homar.blog.hu/2015/10/02/a_nigeriai_tabornok_ozvegye_mar_sziriaban_kuzd_a_terrorizmus_ellen

Ha megengeded, akkor a leveled második bekezdését kitenném a Homárra, hogy a többiek is lássák a válogatási szempontokat. Sokakat érdekelhet, és gonolom, nem titok.

Üdv Atpij


Ha visszaüzennél, egyszerűen válaszolj erre az emailre!


--

HH

 


 

 Szóval továbbra se tudom, hogy miért nem tette ki, és a Nigériai 419-est miért tette ki.

-- Atpij

A bejegyzés trackback címe:

https://bestofhomar.blog.hu/api/trackback/id/tr1712664489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID.. 2017.07.15. 12:15:08

Hali, éppen kirakhatta volna, na de az a 30%-os hozzam kicsit gyanús, legalábbis nekem.

Tehetséges ugandai buzi 2017.07.16. 14:57:11

Hát most erre mit mondjak? Mert haver vagy Aptijkamo, meg minden, de tényleg ez a legfontosabb dolog a világon? Megértem a csalódottságodat, átérzem. Nekem is lopták már el ötletemet (totál más területen), én se voltam utána boldog, de könyörgöm, ez azért mégiscsak egy egyszerű-mezei blog. Nem ezen múlik a világbéke. Kezeljük már helyén a dolgokat.!

Apti, nagyon szívesen meghívlak egy sörözésre és akár élőszóban is kitárgyalhatjuk Hilda dolgait.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.16. 20:53:30

@Tehetséges ugandai buzi: Szerintem félreérted. Beküldtem egy történetet, nem jelent meg, túléltem. Gondoltam, nem ütötte meg a mértéket. Aztán pár hónap múlva megjelent a száz éve ismert nigériai csalás, és nagyon nem értettem, hogy az miért jobb. Bátorkodtam rákérdezni HH-nál, de egyenes választ nem kaptam. Ezt is túléltem.

Dikusz most felvetette, hogy talán minden beküldött történet szar. A beküldött történeteket nem, ismerem, ezért csak ezt tudtam felhozni ellenpéldának. Nem haragszom meg, ha nem értesz velem egyet.

Többen rákérdeztek, ezért osztom meg az eredeti posztnakvalót, és hamár, akkor a teljes levelezést is. Nincs vele semmi célom.

Cycmen 2017.07.17. 20:21:49

Itt kommentelhetek?

Cycmen 2017.07.17. 20:27:20

Hurrá! Rég láttam magam!
Kitiltott az észlény, pont nyaralni is mentem, aztán mégsem volt kedvem visszaregelni. Csókolok mindenkit, Helga Beauty Salon néven rendelgetek a B1-en, mer a cicmenem onnan is repült, bár csömöröm lett az ottaniakból is.
Aptit külön csókolom!

Cycmen 2017.07.18. 07:35:13

A homárproblémáról ahogy én látom.
Az indexről találtam rá, pont tök jó poszt volt fent. Elkezdtem rendszeresen kommentelni, kialakult egy stílusom, általában a humor felől közelítettem meg mindent. Nagyon sok múlott a többiek kommentjein is, sőt, általában egy másik komment nyomán jöttek az ötletek, így egy rossz posztból is hatalmas bulik alakultak ki! Sokan voltunk, sok egyéni stílussal, mindenki jó volt valamiben. Többször voltak visszajelzések hogy kommentolvasni néznek ide egyesek hozzászólás nélkül, mert szórakoztatónak találták. Balhé is volt bőven, az okoskodók rengeteg oltást kaptak, a feltünősködők szintén. Én is! Voltak durva csörtéim, de részemről sosem haragudtam az ellenfélre és minden esetben kibékültünk. Tudom a hibáimat, a jópofaságot egy hajszál választja el a bunkóságtól, volt sok túlerőlködött baromságom, de marha jólesett amikor valami bejött és visszajelzést kaptam. Jellemhiba, de ez van!
És mert semmi jjó nem tarthat örökklé megjött Hilda a törölgetésével, meg a kitiltásiaval ami meghozta gyümölcsét, amit láthatunk is. A homár persze most sem releváns szakmai blog, hanem egy unnalmas sivárság, a kommentek nem sokat érnek, ha vannak jobbak azok hamar eltűnnek, így meg ugye minek. Hilda ezt nem akarja felfogni, kíváncsi vagyok hogy amikor a főnöke összehasonlítja a régiekkel a kattintásokat meg kommentszámokat miért nem tesz fel néhány alapvető kérdést hiszen itt is vannak reklámok, nem mindegy a hatékonyság. Azt hogy tudatosan tennék nem gondolom mert akkor lenne egyszerűbb módja ugyebár!
Ez az én történetem. Visszaregelhetnék, de minek, alig olvassák, alig vannak, nem nagyon válaszol senki.
Utálom a Hildát.

Cycmen 2017.07.18. 12:04:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Megtennéd hogy átmásolod a nagy homárra? Nincs kedvem visszatökölődni más néven, viszont jó lenne megjelenni, mert segít rajtam eligazodni. Köszi.

Cycmen 2017.07.18. 12:22:59

@Cycmen: Ha úgy látod hogy kitilt miatta, akkor nem szükséges feltenni, törölni biztosan törli majd arra a golyóimat ráteszem! Salynos! :D

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.18. 12:49:03

@Cycmen: Feltettem. Mikor másfél éve bekattant a csaj, és bármit írtam, kitiltott, akkor betáraztam vagy száz accountot, abból olyan ötven még szűz. Egy kattintással tudok váltani, és tíz perc alatt csinálok megint egy rahedlit, ha ez elfogy. A boszorka bekaphattya. :))
süti beállítások módosítása