Best of Homár

Best of Homár

Nem bírja a karácsonyt a posta

2016. december 09. - atpijkamo

Antalbaba [16:33:49] Ééés újra?

Antalbaba [16:37:55] Az időgarantált is olyan, mint a gyerekbiztos;-) Biztos csak a gyerek tudja kinyitni...

gabors [16:41:59] Allamostani a gecibe !!! Atnevezni Nemzeti Postara es Lazar "ur" felugyelete ala vonni. Es aki barmilyen Nemzeti akarmit kritizalni mer azt meg bele a dunaba !!

Treff Bubi [17:08:43] Az ügyfelek tehetnek róla, nem vásároltak elég kaparós sorsjegyet, meg életbiztosítást az ablakoknál, hát elfogyott a pénz.

Kimoderálva: The Crazy One 3om [17:13:24] Szegény róland, nem elég, hogy már a születése pillanatában a saját geci kurva anyja kibaszott vele elég rendesen és még a pósta is szivatja? Róland, akarsz körszakállt?

megamedve [19:07:29] @The Crazy One 3om: kiváló! Tartalmas, okos, lényegi hozzászólás volt a témához! Remélem az élet egyéb területein is csillogtatod magadat!
(Csak azt tudnám, hogy miért engedik az ápoltakat a klaviaturához?)


Nick-son [19:30:34] Így van ahogy a posztoló írja.

Sajnos van egy beszállítónk amelyik a postával (MPL) küld árut, röviden tömören nem ér ide másnapra ahogy kellene. Jön, lesz csomag, egyszer. Mindeközben többi futárszolgálat alapvetően működik, csak kisegítők vannak. A posta viszont bedőlt.

Érdekes, hogy egész évben küldözgette a posta minden nap sms -ben a csomagszámot, hogy feladták, kivéve az utóbbi két hétben amióta bajok vannak a csomagokkal most már meg se küldik, így aztán minden nap fel kell hívni a beszállítót, hogy mi a csomagszám, de már sírva fakadnak ha csöng a telefon.

Ez van. Leszerződtek az emaggal - gondolom padló áron - a többi ügyfél meg le van ejtve.

Januárban a normális feladók átmennek máshova, csak az olcsójánosok maradnak az MPL -nél.

Dikusz [20:09:32] @Nick-son: nem védem a postát, de a posztoló, és te is írod, hogy két héttel ezelőttig nem volt gondotok a csomagokkal. Az szerintetek nem lehetséges, hogy a karácsonyi csúcsforgalom miatt van így?

Hőre lágyuló agyhalott [20:20:58] Az vót már, hogy a szomszéd kerületből 1 hétig tart a levél kézbesítése?

Ahoj- [21:09:01] Morgunk, morgunk de semmi nem fog történni. A posta vezetősége ugyanúgy megkapja a havi 3 milliós fizetést, és év végén a 8 millás jutalmat, prémiumot, cégautót stb. Ahelyett hogy az egészet elzavarnák a p..csába. Alkalmatla az összes magyar cég vezetése, mert ezeket hol az egyik helyről rakják át a másikba, hol vissza... Csókos pártkatonák!

Mayerling [22:15:48] @Ahoj-: amen

Mayerling [22:18:32] A postai szolgáltatások minősége a postai dolgozók fizetésével egyenesen arányos. Amelyik átlagos postai dolgozó rendesen végzi a munkáját, már megérdemli a "kapitalista munka hőse" kitüntetést ( a kapitalista jelzőt csak a szocialista helyett írtam, ideológiamentesen)

Csipyke [22:49:45] @Dikusz: És a Postának újdonság, hogy ha december, akkor karácsony? Kb. mint a "felkészültünk a télre". Ja, csak hó ne essen...

Csipyke [22:51:30] @Hőre lágyuló agyhalott: kb. 1 km-re két hét a rekordom...

Tomasz_a_gozmozdony [06:37:58] November 21-i feladásu mpl csomag tegnap jött meg. A poszter még szerencsésnek mondható :D

Dikusz [06:54:45] nekik sem kéne, hogy újdonság legyen, de kevesen vannak. Indexen is lehet róla olvasni, a budaörsi elosztóközpontjuknál van a gond. Ha meg a hó esik, átülünk másik kocsiba, ha van a környéken, ha nincs.

Szintén ott olvastam:
"Mai párbeszéd:
- Nálatok járt már a mikulás?
- Még nem. Biztos az OLK- ban keresik a puttonyát..."

Dikusz [08:06:31] @Csipyke: az előző hozzászólásomat neked szántam:)

bkp [08:24:52] Azt azért illik tudni hogy ez a kínai ingyen postás dolgok nagyon emelik a forgalmat
Pl az alin 11.11-én elég komoly akció volt ami mostanra ér ide. Plusz fekete péntek és társai
Csak egy példa: ismerős rendelt 10 villantót az aliról és azt 10 borítékban küldték el 1 dollár alatti összeg ingyen postával.
Szerintetek ebből mit kap a posta???
Szóval biztos van egyéb baj is a postával de azt gondolom mindenki tudja hogy 3-4 hét extra forgalom miatt nem lehet minden kapacitást duplázni.

MacskaÖsszeZavaróKft [08:29:36] Korábban 14h körül jött a postás, most 16:15-kor csenget KÉTSZER...

ebella [08:35:59] A céhez este öt és hat közt érkezik a normál postás. Egy éve még három körül jött. Valami biztos nem stimmel. Hogy mi dolgozunk később is, az nem igaz mindenkire.

ebella [08:37:16] @MacskaÖsszeZavaróKft: Na ugye?!:)))

aptikjampó [09:35:30] @ebella:A céhez este öt és hat közt érkezik a normál postás. Egy éve még három körül jött.

Óraátállítás! Átállították az ingaórát a másik sarokba ahol félhomály van és most fogalmuk sincs mennyi az idő!

Nick-son [09:45:40] @Dikusz: a csúcsforgalom csúcsbevétel is, ezt ne felejtsük el. A többi futárszolgálat működik. A mi szerződött futárszolgálatunknál már júniusban azt tervezték most mi lesz. Postánál mit csináltak? Here vere. Mármint a vezetők.

Csipyke [09:57:14] @Dikusz: Sok évig olyan helyen voltam laborvezető, ahol nyáron többször annyi munka volt, mint télen. Nem okozott gondot a nyár elején pár szezonmunkást felvenni és betanitani, két-három hét alatt a legbonyolultabb és legnagyobb odafigyelést igénylő labormüszerek kezelését is megtanulták. Szóval nem értem, ha melóshiány van, az simán kezelhető...lenne, ha nem lennének ebben is töketlenek.

Hipóallergiás [09:57:14] @Treff Bubi: akkor lehet hogy gyűjtést kéne szervezni a posta részére

aptikjampó [10:02:11] @Csipyke:: Sok évig olyan helyen voltam laborvezető, ahol nyáron többször annyi munka volt, mint télen.

A rövidszoknyás időszakban könnyebben kap tripperet az ember!

Csipyke [10:19:23] @aptikjampó: Sörgyár...

aptikjampó [10:30:15] @Csipyke: Az is jó! A sör a másik kedvenc hobbim!

Manyecs [12:46:44] @aptikjampó: ne!! a párom is cigi, stb.mondtam felfordul. erre ma hajnalba a bátyám kapott infarktust most katéterezték:(( aszongya unatkozik most az intenzíven :D:O..kurva melegfront. mondjon le.

Tron65 [12:47:59] Az én csomagom 10. napja a "célországba megérkezett" (= a magyar posta átvette, mert ezt kapnom kéne majd. Egyszer. Valamikor. Karácsonyra, esetleg húsvétra) státuszú ...

blueby [14:51:18] Ebay-ról, két árut rendeltem, ugyan azon eladótól. Egyik nap jelzi, nem tudja mi van, egyik csomagról kapott értesítést, hogy visszafordították. Másnap hívnak kb. 20 km-re lévő településről, azonos nevű, házszámú utcában lakó, hogy az ő postaládájában landolt egy csomagom. Ez hogyan?

lutria [15:43:48] Lehet hogy úgy van ahogy a levélíró leírta,de én nehezen tudom elképzelni mert voltam csomagos postás,láttam a posták raktárait és azokat nem a mai csomagszámokhoz méretezték úgyhogy kb.20m2-es a legnagyobb,-a legkisebb meg inkább egy szekrény mint raktár-úgyhogy tutira nem fér beléjük többnapi csomag felhalmozva.
Amúgy meg leépítés nem csak évekkel ezelőtt volt hanem folyamatosan van manapság is,az a szisztémájuk hogy vannak az évek óta ott dolgozók a "törzskézbesítők",amikor tudják hogy jön a szezon év végén akkor felvesznek melléjük új embereket "kisegítő kézbesítőnek"-tavaly nem is tudtak alájuk járműveket adni,vagy egy szabadságon vagy máshol lévő kézbesítő járművét kapták vagy már leselejtezett,eladásra váró furgonokat javítottak meg,helyeztek újra forgalomba nekik pár hónapra.
Azután tavasszal,mielőtt letelne a 6 hónap próbaidő kirúgják őket indoklás nélkül(hivatkozva a m.tk-re),miközben pár héttel korábban még azon nyafogott a bázisvezető hogy abban a pillanatban fel tudnának venni arra a telephelyre 50-60 embert (de lasszóval sem tudnak fogni,úgyhogy aki tud szóljon ismerősnek stb.)mert már látják hogy idén karácsonykor hány százalékkal lesz több csomag mint tavaly-majd pár héttel később kirúgott 6 próbaidősből 5-öt felsőbb utasításra...Persze azóta többször is volt csoportos állásbörze a postánál-kellenek a kisegítő áldozatok...

Kimoderálva: megamen [16:16:53] @The Crazy One 3om: kiegészítésül még annyit tennék hozzá az előttem (rendkívül bölcsen) szóló kommentjéhez, hogy az ilyen és ehhez hasonló -az idegrendszert nagymértékben károsító- esetekben egyfajta áthidaló megoldást jelenthet, ha a zsúfolt és stresszes nap végén, az otthon által biztosított megnyugtató légkörben, a kanapén vagy egy kényelmes fotelben, kellemes zeneszó mellett, az érintett fogyaszt egy kevés székletet.

dömötörbácsi [17:31:32] www.facebook.com/groups/272106626179225/1299632353426642/?comment_id=1299742463415631&notif_t=like&notif_id=1481380963079658
visszacsatolás :)

CID.. [18:02:41] @Manyecs: Az gáz, ő 7s csomagot várt, és feldaszta magát, hogy késik? :D

CID.. [18:12:38] Egyébként kellemetlen a szitu, de ugye karácsony van, egy cég kapacitását viszont nem túl gazdaságos a legnagyobb forgalomra tervezni. A plusz munkaerő felvétele meg nem biztos, hogy kivitelezhető.

SingleSide [18:49:29] @Nick-son: Bakker, pont ugyanezt vettem észre én is, hogy két hete nem jön sem emailes, sem sms-es értesítés! Előtte mindig jött, minimum 2 email és 1 sms. Először jött egy email a feladás napján a ragszámmal, majd a kézbesítés napján még egy. Plusz ha a csomi PostaPontos volt vagy Csomagautomatás, akkor természetesen sms is. Most egyik sem! És nálunk is kb. 2 hete van ez! Ha csomagot adunk fel, reklamál az ügyfél, hogy hol a ragszám. Ha csomagot várunk, mi is hívogatjuk a feladót.

Azt a rohadt mocsok, sunyi mindenét annak a milla feletti fizetésű felsővezetőnek, aki ezt kitalálta! Nem megy valami, ahelyett, hogy megoldanák, inkább "Józsikám, vegyük már ki az értesítésküldést a rendszerből, nem kell az a büdös parasztjának!" Nincs ragszám, nincs probléma!

Sunnyognak, lapulnak, mint szar a fűben. Undorító bagázs!

Ez nem a dolgozók hibája, hanem a vezetésé! A Postás fórumon már a sztrájkot szervezik. Hajrá postások, ne hagyjátok magatokat!

JunkieeeBoy [23:14:26] @Nick-son: A vicc, hogy fekete péntek alatt rendelt cuccosokat, amiket futárral hoztak pikk-pakk megvolt pár nap alatt... ami postával az vegyesen... volt ami 3nap volt ami 1hét vagy 2hét és van ami még most sem jött meg... van ami pl. a webáruház hibájából, de van olyan, ami a postán rostokol valahol az éterben.. mert a ragszám el!

gabors [00:50:59] ez a hetvegi ??? vagy lesz valami jobb harmas metro fustol vagy ilyesmi ?????????

gabors [00:52:25] @JunkieeeBoy: " A vicc, hogy fekete péntek alatt rendelt cuccosokat,"

A vicc az hogy fekete pentek alatt rendeltel valamit!!! Nem az hogy ki is hoztak :-)

JunkieeeBoy [01:42:56] @gabors: Ja én kérek elnézést, hogy féláron vettem TV-t, laptopot, xbox-ot!
(és nem kamu féláron, hanem arukereso.hu legolcsóbb árhoz képest féláron)

gabors [09:44:43] @JunkieeeBoy: gratula !! majd varjuk a homar posztot :-)

JunkieeeBoy [11:01:04] @gabors: Őőő miért is!? Hamár megkaptam bontatlanul az új terméket!? (pár darab pár ezer forintos csomag nem jött már csak meg, de az értékesebbek már pont és minden rendben velük)

GiaMarie [17:33:11] @Nick-son: Ááááá, ezt ne gondold! EMAG-tól rendeltem 3 darab nagy háztartási gépet a nyaralóba. Először az EMAG örvendeztetett meg azzal, hogy tájékoztatott, hogy 3 külön csomagban küldik. Ez azért marha jó, mert pl egy tűzhely leszedéséhez nyilván kell valaki, aki segít a postásnak. Aztán a posta rádobott egy lapáttal: kedves SMS-ben tájékoztattak, hogy 3 munkanapon belül szállítanának 8-17 óra között. Természetesen a kiszállító telefonszáma nincs megadva, hogy valami reális időpontot egyeztessek vele, vagy csak annyit, hogy szóljon egy órával azelőtt, hogy odaérne. Mindezt ugye háromszor szeretnék eljátszani még az idén velem az EMAG jóvoltából. Telefonos ügyfélszolgálat nincs, a mailesről az autoreply az, hogy 30 napon belül válaszolnak. Én csak annak örülök, hogy az itteni tapasztalatokból okulva utánvéttel rendeltem.

Kimoderálva: gabors [02:54:08] @GiaMarie: "EMAG-tól rendeltem 3 darab" itt basztad el nem is kicsit 3x !!!!

occso volt legalabb ????


Kimoderálva: secretarius [08:24:33] @gabors:

Te már csak tudod, te emeletes liberofasiszta, amcsi ökör.


Terézágyú [08:28:35] "- Vagy pl. miért cserélték le a régebbi, de tökéletesen működő, duplakijelzős (az ügyfél és alkalmazott által egyszerre látható), nagy számlapos, jól látható (nagy és világító számokat tartalmazó) digitális mérlegeket szimpla kvarckijelzősre, amelyet az ügyfél felé kell forgatni, napjában akár több százszor? Azt hittem, hogy az eszem megáll, amikor észrevettem ezt a zseniális "újítást"! Kinek az érdeke volt ez"

Hát valami csókosé.

De egyébként is: ebben az kuországban az esetek 99%-ában a fejlesztések, az új beszerzések ROSSZABBAK mint az előző!

aptikjampó [08:39:08] @GiaMarie:EMAG-tól rendeltem 3 darab nagy háztartási gépet a nyaralóba. Először az EMAG örvendeztetett meg azzal, hogy tájékoztatott, hogy 3 külön csomagban küldik.

Nem tették egy dobozba a hűtőt, a gáztűzhelyet meg a mosógépet? Mily meglepő!

Manyecs [09:40:55] @aptikjampó: :))))) hát tényleg. nekem a nyúlketrecet hozta futár majdnem heresérvet kapott...

testnedv [09:51:47] egész jó kis levél, tetszett... és igaza van,. mondanám, h futárcég, de gondolom, direkt postapontra kérik...

aptikjampó [09:54:33] @Manyecs: :))))) hát tényleg. nekem a nyúlketrecet hozta futár majdnem heresérvet kapott...

Megzacsiztad? :))) Te kis huncut! :)

Manyecs [10:04:04] úristen.

aptikjampó [10:09:01] @Manyecs:úristen.

Az azért túlzás, szólíts egyszerűen hercegemnek!

Manyecs [10:23:02] @aptikjampó: nem csak eszembejutott honnan az az egy zacsi , pluszban,igaz már zörög benne kicsit a cucc azzal szoktam rumbatöközni salsa közben!

Sluck Ödön [11:05:04] Könnyed nyugtató olvasmányként javaslom Bukowsky A Posta című regényét.

a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt [11:12:02] @secretarius: "liberofasiszta"

Pelenkás Musszolíni? :))

besarock [11:53:44] Nekem is csak ma erkezett meg a csutortoki csomag,es szombaton meg csak annyit lattam a weben, hogy felveve.
Azt azert tudni kell,hogy a budaorsi kozpontba is erkeztetni kell a kuldemenyt.
Amig ez nem tortenik meg a rendszerben, addig csak a felvetel latszik,de fizikailag mar ott lehet Budaorson (egy zsakban a kupac aljan)

Van par eleg sulyos,jogos kerdes, ezeket ideznem is,mert nekem sem sikerult felfogni :

- hogy miért rosszak _évek óta_ a legnagyobb csomagforgalmat bonyolító postákon (mint pl. a 62-es, 72-es, stb.) a vonalkód olvasók ?
- Miért van a postán 2016-ban még mindig egy olyan szoftver, amely nem képes az egy feladótól felvett csomagküldemények esetében a feladót és annak adatait megjegyezni, azt minden egyes alkalommal a postai alkalmazottnak újra és újra be kell gépelnie, ha 20 csomag van, akkor 20 esetben?!
- - Miért van az egyes postáknak külön vezetékes telefonszáma, ha azokat közvetlenül felhívva kicsörögnek, de a telefon felvételére esély sincs? ( ezt mondjuk ugy az allami hivatalok 80 szazalekatol szinten megkerdeznem)

Kimoderálva: secretarius [16:43:12] @a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Nem. Ez még annál is hüjébb. Egy határátkelős liberós, usába emigrált (hál Istennek) barom. És akkor még dicsértem.


gabors [16:56:44] @a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

raadasul emeletes mint a busz ???

Kimoderálva: gabors [17:00:47] @secretarius: "A történet tehát nem arról szól, hogy a muszlim tömegek akik megszállják Európát hódítani akarnak, hogy iszlám Európát akarnak. Egyáltalán nem. Arról van szó, hogy úgy akarnak élni, mint a nyugati polgár. Persze megtartva a hitüket, és a jogot annak gyakorlásához. A baj ott kezdődik, mikor rájönnek, hogy ez csak egy álom. " idezet secreatrius blogjabol

Na akkor ki is fasiszta itt ???


Kimoderálva: a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt [17:48:59] @secretarius: GáborS rendes ember, és szán rá időt és fáradságot, hogy védje a környezetet. Ne barmozd le!

Kimoderálva: Quercuserdész [19:02:00] @a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Gáborka egy hülye liberós köcsög, semmi több. Majd szánok rá egy kis időt.


Kimoderálva: Quercuserdész [19:03:37] @gabors:

Mondjuk anyád?


JunkieeeBoy [21:20:42] Voltam benn a postámon... és 10+db 1napos időgarantált csomagra adtam be a "kártérítést" késés miatt... ajánlom másoknak is! A feladási díj 2x-se jár vissza elviekben... gyakorlatban meg 30nap kivizsgálás után derül ki!
Ez az én esetemben ~20+E Ft kértérítés...

November 28 és Dec 9 között időszakot érdemes nézni ott voltak orbitális késések... előtte utána nem volt jellemző már!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestofhomar.blog.hu/api/trackback/id/tr1912044791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menyecske666 2019.10.10. 14:01:00

Innen még nem vagyok kitiltva?:))

menyecske666 2019.10.10. 14:01:47

Yéééééé..... g...... homárból minden nickkel ki vagyok tiltva, igaz regelhetnék akár újat is de mintha IP alapján tiltana ..xd Annyit meg nem is ér az egész..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.10.10. 14:15:33

@menyecske666: Nincs IP alapú tiltás a bloghun. Értelme se lenne. Regelj újat, működni fog.
süti beállítások módosítása