Best of Homár

Best of Homár

Mire garancia az ingatlanközvetítő?

2017. április 06. - atpijkamo

.

Terézágyú [15:29:46] Pószter, mindenben igazad van, az ingatlanközvetítő iroda is meg az ügyvédek is csak bőrlehúzók...
... dehát gondolhattál volna erre, amikor vettél egy lakást "befektetési céllal", hogy ez rizikós és ezzel rengeteg munkád lesz NEKED, mert az nem úgy van, hogy mostantól dől hozzád a lé... :(

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One [15:32:51] Zálogból visszamaradt új arany ékszerek kaphatók szinte fél áron. Hogy hol?

Terézágyú [15:34:18] "Nyilván való, hogy hosszú évek óta albérletről albérletre jár és ugyan azzal a forgatókönyvvel károsítja meg sorstársaimat. Biztos vagyok benne, hogy éppen most is ezt teszi. Hat évvel ezelőtt egy másik ingatlanközvetítő közvetítette ki"

Kollégiumi szobatársa volt az ingatlanközvetítő iroda főnökének...

Terézágyú [15:42:26] "Mire garancia az ingatlanközvetítő?"

Semmire az égadta világon. Sőt.

Örülök, hogy segíthettem

.

onlajnok [15:47:57] @Terézágyú: hagyjad, felesleges. Mindig lesznek emberek, akik a szuperinfós hirdetőtől vesznek aranyat, látatlanba vesznek kocsit vagy adnak ki lakást....ők éltetik ezt a blogot.

Genius2 [15:57:17] @Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: újonnan beadni vmit zálogba, nem nagy észre vall. Ez nem a Klapka-reklám? Hogy jön ez ide?

Nick-son [15:58:17] Igazad van, az ingatlanosok egy dologra jelentenek garanciát az pedig a saját jutalékuk.

50.000 Ft -ért közjegyzővel, vagy ügyvéddel is lehet íratni egy korrekt lakásbérleti szerződést amibe úgy védik az érdekeid ahogy kell, nem kell ahhoz egy ingatlaniroda, hogy szerezzen ügyvédet.

Értem én, hogy elfoglalt vagy, de ha már olyan értékű lakást veszel aminek csak az albérlet közvetítésre kifizetsz 420.000 forintot sajnos nem tudok mást mondani, de fel kell emelni a hátsód és ahhoz is elég tökösnek kell lenni, hogy tudd intézni az ügyeid. Máskülönben nem mész semmire akármennyi pénzed is lehet.

Terézágyú [15:58:41] "Mindenesetre két napon belül, találtak 3 érdeklődőt, ebből egy maradt. Ajánlották, mondták, hogy szimpatikus stb. majd segédkeztek a szerződéskötés körül (csak logisztikát). Mindezért elkértek 420 000 Ft-tot"

Tehát ennyi pénzért szereztek neked egy bérlőt...?..... Klassz. Még ha jó bérlő is lett volna, akkor is sokallanám.

Kulics [15:59:20] óóó istenem, szegény poszter MINDEN hibát elkövetett amit csak lehet. Szinte maga hívta ki a sorsot és kérte hogy csapják be. Miét nem ő guglizott, miért nem ő nézte meg a bérlőt?? HOgy lehet ennyire jogtudatlan valaki, hogy nem tudja, hogy az ingatlanközvetítő nem felel a bérlő viselkedéséért ? Hogy képes ilyne rengeteg pénzt kifizetni nulla szolgáltatásért ? A holdon élt a poszter egész idáig? Nem ismeri a magyar viszonyokat? Megannyi kérdés...
Amúgy sajnálom a posztert, de van sok pénze, fogadja fel az ukrán problémamegoldó csapatot.

beszoptuk [15:59:27] A poszter tipikus példája a "több a pénze, mint az esze" bölcsességnek.

Terézágyú [16:00:12] @Nick-son:
"Igazad van, az ingatlanosok egy dologra jelentenek garanciát az pedig a saját jutalékuk."

Nocsak, végre egy vállalkozás, amit te is szicc :))))

Nick-son [16:03:07] @Terézágyú: köszönöm ez jól esett barátom.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN [16:24:18] "találtak 3 érdeklődőt ... Mindezért elkértek 420 000 Ft-tot"

B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+

Terézágyú [16:25:38] @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én speciel A+ vagyok....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN [16:25:53] Talán érdekes lett volna a történet a bérlővel, erre kaptuk ezt a szart. Több helyen beleolvastam, de csak ismétlésre találtam.

Van_mikrohullámú_sütőtök? [17:12:05] Tényleg, ahogy fent is írták kb. 50e Ft egy rendes szerződés megírása, ami természetesen továbbra sem garancia, de pl. ha bizonyítod, h nem fizet hozzáférsz a kaucióhoz és elindíthatjátok a fizetési meghagyást stb.
Meg elmagyarázhatja a jogi helyzetet hogy pl. hogyan tudod kiskorúval kitenni az albiból.

Amúgy csak elvi síkon, hogyan szokták az amortizációt számolni? Hívsz kiadás előtt egy értékbecslőt aki azt mondja X Ft a lakásod, majd kiadás után X-YFt, mert kell festés, padlószőnyeg csere és az egyik konyhabútoron is a frontot le kell cserélni? vagy hogy megy ez, gentleman agreement, hogyha a lakó SK kifest és kicseréli a cuccokat akkor visszakapja a lét?

Kimoderálva: Végre Kibasztak [17:23:29] @Nick-son: nincs itt arányos díjazásról szó, csak hülye a posztoló valamiért. Illegitim az ilyen kezébe pénzzsetont ad ní.

Jelenleg nem kommentezhetek a kismamma nikkemmel ebben a blogban. Ezt megmagyaráznád te ostoba gecinémber, hm? Éppen tökjól mentek a dolgok, erre ez. TELJESEN HÜLYE VAGY? Nem félsz, hogy valaki egyszer megkeres nem békés szándékkal? Lefogadom, hogy más irányokba is legalább ilyen idióta vagy.


Kimoderálva: térdelj csak elém nyugodtan... [18:04:56] azért a bérbeadók között is vannak szép számmal rohadt csicskagecik, akik pénzéhségből mindent a bérlőre akarnak verni...

Kimoderálva: térdelj csak elém nyugodtan... [18:16:20] @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: érted, gondolom neki nem kenyérre kellett, hanem inkább seggtörlésre annyi pénz

Amúgy milyen csaló? Qvára nem látom a szövegben miről van szó. Lelakta a lakást? Kaució? Szerződés? Perelés?

Az otthon c. szart meg be kell fenyegetni, hogy mindenhol elhíreszteled aztán majd bukják a milliókat, mert elállnak az ügyfelek.


MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN [18:21:47] "A jogilag legbiztosabb megoldás a közjegyzői okiratba foglalás. A közjegyzői okiratnak két nagy előnye van: a meg nem fizetett bérleti díj nagyon rövid idő alatt behajtható, a lakás kb. 3 hónapon belül kiüríthető – ez összehasonlíthatatlanul rövidebb a peres eljárás kb. 1 éves idejével szemben. A közokiratot ugyanis a közjegyző ún. „végrehajtási záradékkal” látja el felmondás esetén, a záradékolt okirat pedig közvetlenül végrehajtható. Fontos, hogy ilyenkor mind a felszólítást, mind a felmondást közjegyző előtt kell intézni.

Mit jelent ez időben és a gyakorlatban? Pl. ha a bérlő nem fizet, a következményekre való figyelmeztetéssel (hogy a szerződést felmondjuk) fel kell szólítani a fizetésre, amennyiben ennek átvétele után 8 napon belül nem fizet, a szerződés felmondható 8 napon belül. A szerződést a hónap tizenötödik napjáig a következő hónap végére lehet felmondani. Látható, hogy (ha összeadjuk a határidőket) a bérleti díj esedékességétől függően kettő vagy három hónapon belül végrehajtható okirathoz jutunk."

kiszamolo.hu/lakaskiadas-kockazata-a-jog-oldalarol/

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 [19:02:38] @térdelj csak elém nyugodtan...: "majd bukják a milliókat"
ezt te sem gondolod komolyan. Minden csoda 3 napig tart.
Mellesleg, megjelent olyan helyen, ahol több 100.000 ember elolvasta? Nem. Egy hét múlva a kutya sem fog emlékezni rá. Mellesleg így is csak néhány száz(?) ember tud az egészről egyáltalán (ne hivatkozz a jobb-fent látható számlálóra, mert az egy vicc).
Ha balhét, sőt, BALHÉT csinálna a pószt'r, mondjuk a fókuszban, akkor, talán ... de így, csak nevetni tudok rajta. Ha ez bármennyire megnyugtat, nem teljesen őszintén, de HH-nak komoly, sőt elmúlhatatlan érdemei vannak abban, hogy a homár ennyire súlytalan (lássuk be őszintén, ez "csak" egy blog, nem szerv/hatóság, régen legalább többen olvasták, most ... hagyjuk) lett.

kopaszsop [19:37:20] [...] Az eset tanúsága az, hogy [...]
sztem meg tanulsága.

Kimoderálva: Arcade Macho [19:54:28] tehat az OC a faszara huzta a posztert
(bocsanat de tul sok radics petit nezek...)


Kimoderálva: Arcade Macho [19:56:04] @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: sejtettem hogy te ehhez is ertesz

Kimoderálva: Arcade Macho [20:00:56] "Mindezért elkértek 420 000 Ft-tot, nem lehetett több az egész, mint 8-12 munkaóra, meg némi infrastruktúra használat."

ohh szoval a farkara huzta es meg mi az hogy...
ember megadom en az elerhetosegem privibe, en feleannyiert megteszem ezt neked


Kimoderálva: Arcade Macho [20:07:30] poszterkem nincsen mit tenni
a farkadra kell huznod az OCt
ennek neki kell allni, megfogadni egy ugyvedet, elmondani neki hogy itt ver fog folyni mert te anális fisszúráig fogod folytatni, oszt szepen lemondani az osszes megnyert lovettarol es felajanlani az ugyvednek hogy minden penz es kockazat az ove, te csak az erzest akarod magadnak :)


The Good Boy [20:21:04] " Mindezért elkértek 420 000 Ft-tot..."

Poszt toló! már ez a mondatod utasítás számomra, hogy kiadjam a "Poszt-tolót már szabad!" utasítást.

Komolyan elgondolkodtató, hogy mennyi "elfoglalt" pénzes ember van, aki nem tud a pénzével bánni!

nem olvastam végig ezt a teleregényt, mert megülné a gyomromat, de én adok a poszt-tolónak egy működő ötletet, hogyan tegye ki gyorsan, rugalmasan a jelenlegi bérlőjét. Végigjárja a fentebb említett lehetőségeket, mint szerződés felmondás (kiköltözési határidőre) stb.
Ezután szétnéz a munkaerő piacon, kiválaszt random 5-6 legalább kétajtós ruhásszekrény testfelépítésű, kevés hajjal, annál több tartóhájjal rendelkező rossz arcú embert (az se baj, ha kolompár winnetou, kanalas kevin esetleg raffael leonidasz a becses nevük*), akikkel kötsz egy látszólag valódinak tűnő, aznapra szóló bérleti szerződést, majd veszel egy garnitúra zárkészletet ( a biztonság kedvéért, ha nem megy a dolog szép szóval), magadhoz veszed a felmondott bérleti szerződés egy példányát, ha a bérlő rendőrért kiált, a biodíszlet élő bútor kollekciónak odaadod az új albérleti szerződést, aztán megmutatod nekik az "új" bérleményüket. És onnan kezdve neked jogod lesz az ajtót felnyitni, tesókat beengedni, akik, ha az előd ott van, képesek a minimálisabbnál nagyobb zajt produkálni (felajánlhatod nekik, valamelyik bútorodat, szétkaratéjozásra (tied, azt tesztek vele, amit akartok), majd vérmérséklettől függően, megengeded a derék bérlőknek, hogy pár napig - amíg a korábbi bérlő végleg feladja -, onnan intézhetik üzleti, ügyes-bajos ügyeiket (lányfuttatás, drogkimérés stb.) garantált, hogy a tetű soha vissza nem megy. neked nem kerül fél milkánál többe (pénz van ugyebár), az albérlőt kiraktad, tanulópénzt megfizetted.

* a csillagos rész csak akkor érvényes, ha a megbízott kétajtós szekrényeknek kevesebb eszük van, mint neked, mert ellenkező esetben őket kissé nehezebb lesz onnan kipakolni!

(amúgy nem értem, hogy lehet valaki annyira trehány /modern szóval: elfoglalt/, hogy nem képes két napot rászánni, hogy egy albérlőt felkutasson - ez nem egy eladhatatlan autó piacra dobása, hanem egy óriási kereslettel rendelkező piac. Bár, ha két nap alatt megkeres valaki legalább 420 ezret, akkor értem én, hogy nincs kedve bíbelődni, de akkor így járt.)

szopoklész [20:36:00] A poszter a nagy lúzer...

Kimoderálva: Arcade Macho [20:58:08] a jelenlegi hozzaszolasi kommuna meg egy SZAR
semmi vadaszozas, hat ezt meg mar hogy?

na de hogy a poszthoz is hozzaszoljak:
az a 420e az megis hogy?
anno engem is hivtak es felvilagositottak a kedves ingatlanoskak, hogy az a BIZTOSITEK hogy kepes lerakni azt a valag nagy lovet ami 3 havi kaucioban manifesztalodik, amibol ha penz felkerul az asztalra abbol 2 havit AZONNAL zsebrevag az ingatlanos!!!
tehat a poszterke most 205e -ert adna ki havonta? ez aztan a befektetes :)


Kimoderálva: Arcade Macho [21:40:56] "Azóta sem válaszolt. Hónapok teltek el."

ez tortenik, ha az ember nekiall tatott szajjal szaladni a faszerdoben
de banyek ezt hogy?
varogatod hogy valaki valasozljon?
finoman betartod az etikettet?


Kimoderálva: Arcade Macho [21:51:59] @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
hat igen ez a kiszamolo.hu elegge fenyesre nyalja a kozjegyzok tokeit viszont itt mast javasolnak:
illiberalisberlo.blog.hu/2017/03/12/mit_tehetunk_hogy_ne_jarjunk_ugy_mint_a_lakasat_berbeado_rabositott_csaladapa


MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN [00:35:07] @Arcade Macho: "sejtettem hogy te ehhez is ertesz"

Ez történik, ha olyan emberek közé kerülsz, akik kettőnél tovább tudnak számolni. Olvass, tanulj, fejlődj, járj nyitott szemmel a világban! 60-70 év alatt te is felszedhetsz ennyi életbölcsességet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bestofhomar.blog.hu/api/trackback/id/tr10012407051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása